Naturmedel är det bästa som finns

För att må bra som kvinna är det väldigt viktigt för mig att också se bra ut. Därför använder jag en rad olika skönhetsprodukter av olika slag. Givetvis använder jag också en del smink för att piffa upp mig och få en snygg men naturlig look som jag är nöjd med. När jag väljer smink och hudvård så brukar jag se till att först kolla in Skönhetsguidens topplista för att få tips. Det var där jag hittade information om Jojoba som är en olja som kommer från frukten du ser på fotot ovanför. En helt naturlig produkt som är bra på många olika sätt. 

Olika användningsområden

Jojobaoljan är väldigt bra för den kanman ha till så många saker. Jag skrev ner en liten lista på vad man kan ha det till och vill visa upp den:

  • Hårvård - Om man gör en inpackning som får verka en stund blir håret mjukt och följsamt. Glöm inte att skölja ur oljan ordentligt bara. 
  • Hudvård - Det som är så bra med Jojobaoljan är att den går verkligen in i huden. Det blir liksom ingen fet hinna på utsidan. Den kan dessutom användas på alla typer av hud. 
  • Solskydd - Tro det eller ej, men oljan kan också användas som solskydd. Perfekt till ansiktet eller andra ställen där du redan har fått en solbränna men vill ha ett lite lägre skydd. Solskyddsfaktor 4 ungefär, så ersätt inte sedvanliga solskydd med denna olja förrän du fått bra grundfärg. 

Detta är bara några få användningsområden. Du kan läsa mer om Jojoba hos Skönhetsguiden där de har med både historian om den och information. 

28 May 2018