Måla om hemma

Ett enkelt sätt att göra om hemma och få förändring, det är att måla om. Det är inte så svårt att måla om väggarna, men om du behöver hjälp med att måla om hemma, så finns det bra målare i Katrineholm du kan anlita. Om du vill måla själv, se då till att ha allt du behöver hemma för att göra det. Dels rätt sorts färg, men även penslar, rollers, maskeringstejp, något att täcka golv och möbler med och så vidare. För att det ska bli bra, så är det viktigt att lägga ner tid på själva grundarbetet först. En del tapeter går att måla över, andra måste tas bort. Det kan vara så att du även behöver tvätta väggen, eller slipa och spackla. 

Vad ska du ha för färg?

Det är rätt så viktigt att fundera på vad det är för färg eller kulör som kan passa i rummet du ska måla. Olika färger kan göra att det ser mindre eller större ut. Ta gärna hem en liten burk med provfärg från butiken och testmåla. Då kan du känna efter om det känns rätt. Tänk även på vad för färg du väljer, att det är en med kvalitet som kommer att hålla i många år framöver.

Innan du målar, men efter grundjobbet, täck över lister, karmar, vägguttag med mera med hjälp av maskeringstejp. Om väggen är målad sedan innan så behöver du troligen inte en grundfärg.

26 Feb 2021