Göra håret lockigt på enkelt sätt

Om man har rakt hår men känner för att piffa till det lite genom att locka det, så kan man göra det på flera sätt. Om man vill ha ett resultat över längre tid så permanentar man sig. Men om man bara vill ha fina lockar för kvällen, så kan man använda sig av en locktång eller en plattång. Det är smart att köpa en locktång bäst i test, så att du får den bästa varianten av locktång. En plattång tänker du kanske är för att göra håret platt? Men det finns insatser till dem som gör att man kan krusa håret samt att man kan göra på annat sätt med för att få fram lockarna.

Locka håret med plattång

Dela upp håret i tre delar, under, mitten och övre. På så sätt får du tre lager av lockar. 

Sätt plattången på rätt värme och med den snett neråt kan du börja locka igenom varje lager av hår. Sätt plattången där du vill att din lock ska börja och vira håret runt ett varv. Sedan drar du sakta ner plattången över hela hårslingan.

Locka håret i ett enda lager för att få lockarna att gå i varandra. När håret svalnat helt kan du kamma igenom med fingrarna för en mer relaxad look, eller borsta igenom för fina vågor.

Locka håret med locktång

Dela upp håret i olika lager för mer volym, eller ett enda lager för kalifornianska lockar.

Välj rätt värme för ditt hår.

Ju fler sekunder du lockar desto mer definerat blir resultatet.

För kort hår: lockarna blir bäst om locktången inte har så stor omkrets. Söker du efter luftiga vågor kan du antingen locka under en kortare tid, eller använda en plattång.

3 Jan 2021