Få vitare tänder hemma

Kaffe, te, cigaretter och olika slags maträtter. Våra tänder får vara med om en hel del under en dag och det är ju inte konstigt om de inte håller sig vita hela tiden. För att få tillbaka den vita fräscha färgen på tänderna kan man besöka en tandklinik som bleker dem, eller så gör man det hemma. Tandblekning i hemmet är något som allt fler har börjat med och det är faktiskt inte så svårt. Nedan kan du läsa om en gammal metod som kanske inte är så bra, och få tips om ett bättre sätt. 

En gammal huskur & en modern lösning

En metod som funnits länge är att borsta tänderna med bakpulver. Det finns till och med tandkrämer som innehåller lite bakpulver. De finns inte i affären här hemma i Sverige, men jag har sett att de säljs i till exempel Thailand. Tänderna blir vitare men, och det är ett stort MEN, det är inget jag rekommenderar. 

Varför? Jo av den enkla anledningen att bakpulver slipar ner emaljen. Det är det som gör att tänderna blir vita men om du gör det ofta så kommer tänderna till slut att bli helt förstörda. Det kan till och med gå så långt att tänderna dör och blir helt svarta. 

Använd istället ett kit för tandblekning som du kan köpa på nätet. De är gjorda för att bleka tänderna och du kan använda dem ofta utan att riskera att tänderna till slut blir helt genomskinliga som om du använder bakpulver eller bikarbonat. 

20 May 2021