5 knep som håller händer och naglar i form

Det är viktigt att ta hand om både händer och naglar. Det för att de ska hålla sig fina, men även för att de ska må bra. Det är extra viktigt nu, när många av oss tvättar händerna stup i kvarten. Se till att torka händerna lika länge som du tvättat dem och använd gärna en frottéhandduk. Smörj gärna in dina händer med en bra handkräm, du hittar många bra på nätet. Sen bör du även smörja in nagelbanden med nagelolja och gör det flera gånger om dagen. Se även till att massera dina nagelband regelbundet. Det för att få igång blodcirkulationen.

Gör en handmask

Du kan smörja in dina händer med fotkräm på kvällen och sov med som en handmask. Formulan är rikare och fetare än vanlig handkräm vilket ger fin effekt när det är extra torrt.

Skydda naglarna

Skydda naglarna med lack eller någon typ av behandling, så som gellack eller polygel. Men börja i rätt ände.

Börja borsta naglarna och nagelbanden med en mjuk nagelborste under varmt vatten. Skjut sedan tillbaka nagelbanden med en pusher. Om det finns flikar kring naglarna så ska dessa klippas bort med en nagelbandstång eller nagelbandssax.

Du kan sedan fila dina naglar, för att få rätt form på dem. Du kan också polera ytan och framkanten på naglarna med en polerare

Nagellack stärker naglarna samtidigt som det är snyggt. När du ska måla naglarna så ska du alltid använda dig av underlack, två lager färg för att sedan avsluta med ett överlack.

31 Jan 2022