Går det göra något åt leverfläckar?

Leverfläckar, det är något som alla har, mer eller mindre av. De kommer redan när vi är barn men sedan kan de även öka och komma fler och fler. Om man har leverfläckar och bruna fläckar på huden så finns det krämer man kan använda sig av. Det finns olika sorters leverfläckar. De allra flesta är ofarliga, men det finns även de som kan leda till cancer. Så har du den typen som växer sig större och större så kan det vara bra att gå till en läkare, så att de får kolla upp det. Det kan vara bra att operera bort dem om de är för stora eller om de sitter i ansikte eller så. 

Vad är åldersfläckar?

Det finns även det som kallas för åldersfläckar. Man kan få åldersfläckar och lentigo på händer samt även på andra ställen på kroppen. Det är en typ av pigmentfläckar som många kan få när de blir äldre. De är ofarliga. Det är bra att låta bli att vara för mycket i solen eller skydda sig med solkräm då solen kan öka dem. Om man har många så går det att använda krämer även här, som kan hjälpa en del. Det finns även kemisk peeling med mera som kan vara bra.

Är du osäker på vad det är du har, om det är leverfläckar, lentigo eller något som kan bli cancer, se då till att kolla upp det med en läkare så slipper du gå runt och oroa dig. 

1 Jul 2019