Halloj sköningar! Hur har ni det? Bra hoppas jag. Idag hade jag tänkt berätta om en produkt som jag vann för ett tag sedan. En väldigt dyr produkt, nog den dyraste jag har här hemma när det gäller hudvård. Så gissa om jag blev glad när jag vann den hos Daisy Beauty via deras Instagramkonto. Jag vann alltså en torr ansiktsolja från det franska märket Sisley, det är en olja avsedd för mogen hud och/eller väldigt torr hud.  Jag har nu använt den i ca en månad och tänkte därför ge er mina tankar och intryck av denna dyrbara olja.

2

3

Vad innehåller den för goa saker då? Jo, bl.a. extrakt från svart ros, såklart, och omega 3- och 6 fettsyror, avokadoextrakt, extrakt av brun alg och essentiella oljor från bulgarisk ros, pelargon och magnolia m.m. Dessa ingredienser ska verka återfuktande, mjukgörande, stärkande, näringsgivande, förnyande, reparerande, lugnande, renande och uppstramande bl.a. Visst låter det otroligt bra? Ja, vänta dig nu inte att du ska få tillbaka din 25-åriga hy, för riktigt så funkar det inte. Men visst har den gett ett lyft för min glåmiga, vintertrötta, slitna hy. Jag måste faktiskt säga att det känns som om min hy har vaknat till liv, den ser mer frisk ut och stramar inte, den har fått tillbaka en del elasticitet igen och känns väldigt mjuk, len och stärkt. Känner mig inte lika rynkig, och det kan bero på att huden inte är lika torr och stramar så. Den tar inte bort några rynkor, det kan inga krämer eller oljor göra, utan den verkar mer förebyggande. För er som oroar er för att den ska lämna efter sig en oljig, flottig hinna så kan jag lugna er med att oljan går väldigt fint i huden och man känner sig mjuk och len.

4

5

Hur använder jag den då? Jo, jag applicerar 3-5 droppar till kvällen, efter att jag har rengjort ansiktet och haft toner på, det står att man ska droppa på 3-7 droppar, men för mig räcker det med 3-5 droppar, och då droppar jag ut dem med pipetten och sen masserar jag in den över mitt rengjorda ansikte och hals, undviker ögonområdet. Oftast behöver jag inte använda något mer, förutom en ögoncreme då, för det känns fullt tillräckligt för min hud. Men man kan såklart använda denna olja både morgon och kväll och därefter använda sina övriga hudvårdsprodukter. Jag vill få denna underbara, dyrbara, väldoftande olja att räcka så länge som möjligt och då får det räcka med att använda den enbart till kvällen.

1

Jag ska erkänna att den gör sig väldigt bra i min badrumshylla, en väldigt snygg flaska med en ljuvlig vinröd färg och snygg form. Så då återstår priset på den, ja det är 25 ml i den och den kostar ca 1.580 kr hos Hudoteket.se. Så den känns väldigt lyxig, det är en bra olja, vet inte om jag hade haft råd att köpa den i nuläget, men jag kan som sagt säga att jag är överlycklig att denna lyxiga vinst hamnade i mina händer. Min hy och jag tackar Daisy Beauty för denna underbara vinst!

6

Och bara så ni vet, så här reagerar jag om ni skulle våga er på att sno “min precious olja” från mig….;-)

Hi there beauties! How you’re doin´? Good I hope. Today I thought I’d tell you about a product I won a while ago. A very expensive product, I think it’s the most expensive I have here at home when it comes to skincare. So guess if I was happy when I won it from Daisy Beauty through their Instagram account.  I won a dry face oil from the French brand Sisley, it’s an oil made for aging skin and/or very dry skin. I’ve used it for a month or so and I thought I’d share my thoughts and impressions of this expensive oil with you. 

So what does it contain then? Well, for instance extracts from black rose, of course, and Omega 3- and 6 oils, avocado extracts, extracts from brown algaes and essential oils from Bulgarian rose, geranium and magnolia. These ingredients is supposed to work moisturising, softening, invigorating, nourishing, renewing, repairing, soothing, purifying and firming for instance. It sounds great right? Well, don’t expect to get your 25-year old skin back, it doesn’t work that way. But it has given my skin a lift, for my washed-out, winter-tired, worn skin. I must say that it feels like my skin has come to life, it looks more healthy, and has getting some elasticity back and feels very soft, smooth and strong. It doesn’t feel as wrinkly as before, it may be because the skin isn’t as dry as before. It doesn’t remove any wrinkles, no creams and oils can do that, it works more preventing. For those of you that are afraid that this oil will leave an oily, greasy skin, I can calm you with that the oil goes very smoothly into the skin and you just feel soft and smooth. 

Well how do I use this then? I apply 3-5 drops in the evening, after I’ve cleansed the face and used toner, it says that one can use 3-7 drops, but for me it’s enough with 3-5 drops, and I use the pipette and then massage it over my cleansed face and neck, avoiding the eye area. I often don’t have to use anything more, except for the eye cream then, because it feels enough for my skin. But of course you can use this oil both in the morning and evening and after that use your other skin care products. I just want this wonderful, expensive, fragrant oil to last as long as possible and that’s why I only use it in the evening.

I must confess that it looks so good at my bathroom shelf, a very beautiful bottle with a lovely violet colour and pretty shape. So then the price remains, it contains 25 ml and it costs SEK 1.580 at Hudoteket.se. So it really feels luxurious, it’s a good oil, I don’t know if I had the money to afford it now, so I must say that I’m so happy to get this luxurious prize! My skin and I thanks Daisy Beauty for this wonderful prize!

And just so you know, this is how I would react if you would dare to steal “my precious oil” from me…..;-)

With Love

Ann-Sofie