Innan ni läser vidare så ska jag redan nu varna er för att jag kommer visa er bilder på mina “nakna” naglar som inte är en så värst vacker syn. Så klarar ni inte det ska ni inte titta på bilderna längre ned i detta inlägg.

Under vintern och våren så har mina naglar fått utstå en hel del, så jag kände att jag vill lägga lite extra kärlek och omvårdnad på dem. För ett tag sedan så såg jag bilder på Instagram om personer som fått väldigt bra resultat med hjälp av en olja som heter Bliss Kiss Pure Nail Oil, jag gick in och läste på deras hemsida, NailCareHQ.com, och där fann jag information om vad oljan innehöll och även bilder och text från de som provat oljan. Denna olja innehåller INTE mandeliolja, vilket jag vet att många blir glada för, det är nämligen så att Ana som är skaparen bakom denna olja är allergisk mot mandel, så det var faktiskt anledningen till att hon blandade till sig sin egen olja, utan mandelolja.

Jag köpte ett start-kit som består av en nagellacksflaska på 15 ml och sen en penna fylld med olja, 2 ml. Det kostade mig $19.99, vilket blir ca 127 svenska kronor. Frakten från USA till Sverige gick på $9.45, ca 63 svenska kronor, så sammanlagt kostade det alltså: 190 kr.

Idag ska jag visa er resultatet av min 3-dagars återfuktningskur och vad jag tycker om denna olja. Ni kommer få se foton från hur mina naglar såg ut innan jag startade med detta och sen ett foto på mina naglar från varje dag av dessa tre dagar.

1

2

Before you continue to read I must warn you that I’ll show you pictures of my “naked” nails, they’re not a pretty sight. So if you can’t handle this, don’t look at the photos further down this post. 

My nails have been putting up with a lot during this winter and spring, so I felt that I wanted to pour some love and care on them. A while ago I saw pictures at Instagram from people that have got very good results with the help of this oil that’s called Bliss Kiss Pure Nail Oil, I visited their website, NailCareHQ.com and read about it, I found information about the ingredients of the oil and even pictures and text from customers that have tried the oil. This oil DOESN’T contain almond oil, which I know many of you will be glad about, Ana, that’s the creator of this oil, is actually allergic to almond, so that’s in fact the reason to why she’s created this oil, without almond oil.

I bought a starter-kit that consists of a nail polish bottle of 15 ml and then a pen filled with oil, 2 ml. I payed $19.99, which in swedish crowns is 127. And the shipping from USA to Sweden was $9.45, about SEK 63, so for everything I payed SEK 190 ($29.44)

Today I’ll show you the result of my 3-days hydration treatment and what I think about this oil. You’ll see pictures from how my nails looked before I started with this and then a picture of my nails from every day of these three. 

3

Vad innehåller den här oljan då? Jo, den innehåller helt naturliga produkter, så att du t.o.m ska kunna äta denna olja:

 • Jojobaolja
 • Druvkärneolja
 • Olivolja
 • Tea Tree olja
 • Vitamin A olja
 • Vitamin E olja

Ana berättar att jojobaoljan är den olja som är mest lik vår egen huds olja och den olja som kan tränga genom nagelplattan. Andra oljor har för stora molekyler och kan inte tränga genom nagelplattan. Hon rekommenderar att man börjar med en 3 dagars inledande återfuktande behandling. Och det har jag alltså gjort, för att ge mina naglar och nagelband en välbehövlig återfuktning.

Mina naglar har blivit något starkare av att jag tar kosttillskottet Silicea Original, men visst har de ändå gått av emellanåt, de är ju inte hårda som stål. Sedan har jag märkt att de har blivit torra, spröda och har klyvts på vissa ställen och jag har haft en del problem med mitt vänstra pekfinger. Sedan tycker jag att de inte växer så fort, så kan detta sätta mer fart på dem så är jag glad.

4

So what’s in this oil then? Well, it’s only natural products, so that you even can eat this oil:

 • Jojoba Wax Ester
 • Grape seed oil
 • Olive oil
 • Tea Tree oil
 • Vitamin A oil
 • Vitamin E oil

Ana tells us that the jojoba oil is the oil that’s most like our own skin oil and the oil that’s capable to penetrate the nail plate. Other oils has too big molecules and can’t penetrate the nail plate. She recommends that you start off with a 3-day Initital Hydration Treatment. And that is what I’ve been doing, so that my nails and cuticles would get a well deserved hydration. 

My nails has become a bit stronger since I started to take the supplements Silicea Original, but now and then they still can break, they aren’t made of steel. And then I noticed that they’ve become dry, brittle and cleaved in some places and I’ve had some problems with my left index finger. And I think that they don’t grow so fast, so if this can speed them up a bit I’ll be glad.

5

Så vad tycker jag om denna kur då? Jo det har varit ett evigt smörjande med denna olja, för man ska hålla dem inoljade så mycket som möjligt under dessa tre dagar och jag inväntade denna kur tills jag visste att jag skulle sitta hemma och plugga. Jag har använt mig av flaskan nästan hela tiden, pennan med penseln har jag använt på kvällarna när jag legat i sängen och smörjt in dem. Jag valde den parfymfria oljan, för det finns två olika parfymerade sorter att välja också, Vanilj och Crisp, men de kostade mer så det var onödigt tyckte jag. Jag upplever verkligen att mina naglar och nagelband har fått mer fukt och de ser onekligen mycket fräschare och bättre ut. Jag har masserat in oljan ordentligt vid naglar och nagelband och även sett till att ha lite olja under nageln vid den fria kanten. Jag är definitivt så pass nöjd att jag kommer köpa påfyllning av flaskan. Det finns en sådan att köpa. Jag ska också nämna att Ana ger en garanti att man får pengarna tillbaka om man inte är nöjd.  Jag känner mig nöjd och är nyfiken på att se hur det kommer se ut om några veckor. Jag kommer att fortsätta att uppdatera er om min behandling med Bliss Kiss Pure Nail Oil.

Vad använder ni för nagelvårdande produkter? Har ni testat denna Bliss Kiss olja? Vad tyckte ni i så fall?

6

So what do I think about this treatment then? Well it has been a lot of rubbing in the oil, because you should keep them oiled so much as possible during these three days and I waited to do this until I knew that I would be at home studying. I’ve been using the bottle almost every time, I used the pen at night when I was in my bed and did my oiling. I chose the fragrance free oil, because there is two other scented oils to choose from, Vanillia and Crisp, but they cost more so I thought it was unnecessary. I experience that my nails and cuticles really has gotten more hydration and they undenaibly look more fresh and better. I’ve massaged the oil properly to my nails and cuticles and I even added some oil underneath my nail at the free edge. I’m definitely so pleased with this that I’ll buy the refill to this bottle, there is one to buy. I’ll also mention that Ana gives you 100% money back guarantee if you’re not satisfied. I’m satisfied and really curious to see how my nails will look like in some weeks. I’ll update you on my treatment with Bliss Kiss Pure Nail Oil.

What kind of nail care products do you use? Have you tried this Bliss Kiss oil? What did you think about it?