Jag har använt baslacket Peel Off Base från IsaDora några veckor nu och känner mig redo att ge er en recension av den nu. Ni kanske har läst några sådana redan, men då får ni en till att läsa. 😉 Jag har använt det under flera olika nagellack, som både glitterlack, hololack och vanliga nagellack och det har fungerat bra på ett sätt. Men jag upplever att man måste vara väldigt noga med mängden baslack man målar på, för blir det lite för tjockt så lossnar det alldeles för lätt och för fort. Det misstaget gjorde jag några gånger. Man måste också vara väldigt noga med att låta det torka in länge, ca 5-10 min innan du kan applicera vanligt nagellack.

isa220695

Jag har sedan dess applicerat mindre mängd baslack, men tycker ändå inte att lacket stannar kvar på mina naglar en längre tid. Det ramlar av om jag kommer emot något, duschar, tar hand om tvätten etc. Jag har däremot läst att en del tycker att det fungerar väldigt bra. Så jag har förstått att det beror mycket på hur dina naglar är, det verkar vara väldigt individuellt. Men för mig har lack aldrig hållit sig kvar längre än en hel dag om jag använt detta baslack.

Så vill jag ha nagellack kvar en längre tid så använder jag absolut inte detta baslack, eftersom jag vet att det inte blir en hållbar manikyr. Inte hos mig i alla fall. Men en positiv sak med detta baslack är att jag som swatchar mycket lack upplever att det är väldigt lätt att ta bort lack med. Jag behöver inte ens använda en orangepinne utan kan bara pilla med en nagel och få det att släppa vid en kant och sedan dra av det. Så det har absolut blivit ännu lättare att swatcha nagellack med detta baslack.

1

2

Så här kan det se ut när jag använt baslacket Peel Off Base efter en manikyr som jag swatchat och tagit bort:

3

Så för att sammanfatta, för er som swatchar mycket lack som jag gör, är det ett väldigt bra baslack, men för er som väntar sig ett baslack som gör att manikyren ska bli hållbar skulle jag inte rekommendera detta baslack till. Då finns det andra baslack som lämpar sig bättre till sådana manikyrer.

In English:

I’ve been using the base coat Peel Off Base from IsaDora for some weeks now and I’m ready to give you a review about it now. Maybe you’ve read some already about this, but then you’ll get another one. 😉 I’ve used it underneath different nail polishes, like glitter polishes, holographic polishes and regular polishes, and it has worked good in one way. But I’ve noticed that you have to be careful with the amount of base coat you apply, if it gets too thick it will come loose way to easily and quick. I made that mistake a few times. And you have to be very careful with letting it dry for quite some time, 5-10 minutes before you can apply regular nail polish.

Since then I’ve applied a lot less base coat, but still I noticed that the polish wont stay on my nails for so long. It falls off if I bump into something, if I take a shower, taking care of the laundry for example. But I read that there’s some people that think it works really well. So now I know that it depends on your nails, it seems to be very individual. But for me, a manicure won’t last a whole day if I used this base coat.

So if I wan’t my nail polish to last a long time I won’t use this base coat, since I know that it won’t be a lasting manicure then. Not for me anyway. But one positive thing with this base coat is that for me that swatch a lot of nail polishes it’s very easy to remove polishes with. I don’t even have to use an orange stick, I just fiddle with a nail and then it’ll loosen up at an edge and then I can pull it off. So it’s definitely easier to swatch nail polishes with this base coat. (Look at the pictures above)

This is how it can look after I used the base coat Peel Off Base on a manicure that I swatched and then removed: (Look at the picture above)

So to sum up, for those of you that swatches a lot of polishes like I do, it’s a good base coat, but for those of you that expects a base coat that makes your manicure last a long time, then I can’t recommend this base coat. There are other base coats that suits those kind of manicures better.