Hej,

Vi har nu passerat jul och närmar oss nyår så det börjar bli dags att recensera höstboxen.
Själv så har jag faktiskt varit tomte på julafton i år när vi firade jul hos Ann-Sofies släktingar i Örebro.
2013-12-24 16.04.28

Ovan ser ni den fina “selfien” som jag tog då. Dock så tycker man att tomten skulle behöva lite skönhetsprodukter från The Man Box. Själv ser jag direkt att de yviga ögonbrynen, skägget och såren på näsan behöver fixas till 😉

Men nu över till själva recensionen:
DSC07342

1. BULLDOG – Original Shave Gel

Den här produkten har jag lite delade meningar om.
Jag kan väl börja med det positiva och säga att den luktar väldigt gott men det stora problemet för mig är att den här produkten är ett gel och inte ett skum. Jag vill att det ska vara ett rejält lödder när jag ska raka mig och Bulldogs gel ger i princip inget lödder alls vilket för mig känns som om att risken att skära sig är större och att resultatet inte blir lika bra.
Nu är säkert gel lika bra som lödder men detta är hur jag upplever det hela och jag kommer inte köpa denna produkt.

DSC07346

2. Bangstyle – Firm Matte Clay

Med risk för att låta som en tjurig gubbe, vilket jag tyvärr är ibland, så gillade jag inte denna produkt heller. Jag började med att försöka använda den som jag brukar göra med andra liknande hårvårdsprodukter men denna var stenhård, svår att använda och hela håret blev grått. Att påskynda de gråa håren vill ingen man som börjar närma sig 50 göra 😉
Min fru påpekade dock att jag hade applicerat alldeles för mycket och på fel sätt så vid tillfälle så ska hon få lära mig hur man gör med denna typ av produkter så det finns chans att jag får ändra uppfattning om denna hårlera…

DSC07344

3. L’Occitane – Almond Shower Oil

Jag har ju alltid haft svårt med salvor, oljor och andra kladdiga produkter genom åren. Och det är ju ganska dumt med tanke på att jag haft psoriasis sedan jag var 7 år…
Därför var det med viss vånda som jag testade denna duscholja men jag blev faktiskt mycket positivt överraskad. När jag tvålade in mig med den första gången så var jag övertygad om att jag skulle vara hal som en ål när jag klev ur duschen men så blev det inte. Den går in väldigt bra i huden och man blir mjuk och fin vilket är bra om man, som jag, är psoriasispatient och blir extra torr nu speciellt på vintern. Sa jag att den luktar gott också?

Faktum är att det redan står en ny fullsizevariant av denna produkt i duschen här hemma… 😉

DSC07343

4. Crush Black Violet – Anti-Age Shampoo

Här kommer ytterligare en produkt som jag gillade skarpt. Den luktar gott och ger ett härligt, fast lödder. Löddret känns nästan som välvispad vispgrädde… (Vad är det med mig och lödder egentligen?! Vi får reda ut det någon gång känner jag…)

Vad gäller anti-aging effekten så har min apoteksteknikerpluggande fru lärt mig att håret ovanför hjässan är förhornat och dött vilket innebär att produkten i sig knappast kan ha någon föryngrande effekt. Dock har den säkert en anti-breaking eller anti-drying effekt men det är ju en helt annan sak.

DSC07345

5. Vichy – Normaderm Hyaluspot

Denna produkt har jag inte själv kunnat testa då jag inte har så mycket acne nu för tiden. Har dock bett dottern testa och jag får återkomma med en recension av denna vad det lider.

Jag kan direkt säga att ni inte ska behöva vänta många dagar innan presentationen av Vinterboxen kommer. Det kanske blir redan i år 😉