Jag är medveten om att jag är väldigt sent ute med mitt favoritinlägg för Augusti månad, men jag tänker bättre sent än aldrig. Så idag får ni läsa om mina 5 favoriter för augusti månad. En del av dessa fem produkter har jag använt väldigt länge medan en del är väldigt nya men har snabbt blivit favoriter. Vissa produkter känner man ganska fort att det här kommer bli en given favorit, medan andra behöver man längre tid på sig att testa. Här har ni då mina 5 favoriter för den gångna månaden:

I’m aware that I’m very late with my favourite post for August, but I think that it’s better late than never. So today you’ll get to read about 5 of my favourites for August. Some of these five products I’ve used for a long time and some of these are quite new but has really quick become my favourites. With some products you can feel really quick that they’ll be a favourite, while other needs a little more time to grow on you. Here you have my 5 favourites for August:

5favouritesaugust

220_wonnaiwidbru_698-280x280

1. IsaDora Nail & Cuticle Oil

Den här vårdande nagelbandsoljan köpte jag för ett antal veckor sedan och har hunnit använda den väldigt mycket. Så smidig att bara pensla på och sen massera in över naglar och nagelband. Jag gör detta oftast till natten, men vid några tillfällen har jag även smort in naglar och nagelband när jag suttit och lyssnat på någon föreläsning. Då slår man två flugor i en smäll, man får inte vara dum. Den innehåller en hel del välgörande oljor som har bra inverkan på torra och sköra naglar och nagelband. Jag skrev om denna oljan mer ingående i ett tidigare inlägg som du kan läsa HÄR. Den innehåller flera botaniska oljor tillsammans med Vitamin E och F. Nu på hösten är det viktigt att smörja in naglar och nagelband så de inte torkar ut och blir för sköra. Den här oljan har gjort mina nagelband väldigt fina just nu. Du kan köpa denna underbara olja hos Bubblebox.se bl.a. för 79 kr/6 ml.

I bought this caring cuticle oil for some weeks ago and have had the time to use it quite a lot. It’s so smooth to just brush some oil on and then massage it all over the nails and cuticles. I’m usually doing this in the evenings, but in some occasions I have been massaging my nails and cuticles while sitting and listening to a lecture. Then you’ll “kill two birds with one stone”. It contains some nourishing oils that has a good impact on dry and brittle nails and cuticles. I wrote about this oil more detailed in an earlier post that you can read about HERE. But it contains several botanical oil together with Vitamin E and F. Now during this time of year it’s important to use oils/creams on your nails and cuticles so that they won’t dry out and get brittle. This oil has made my cuticles very nice right now. You can buy this wonderful oil at Bubblebox.se for example for SEK 79/6 ml.

Generate (5)

2. Lumene Beauty Base Eyeshadow Primer

För att en ögonskugga ska hålla en hel dag med allt vad det kan innebära så brukar jag alltid använda mig av en ögonskuggsprimer. För er som inte hört talas om det innan så kan jag berätta att det är som en tunn kräm som kallas för primer och den fixerar din ögonmakeup och gör så att den sitter kvar en hel dag utan att det sen blir veck på ögonlocken. Den gör också så att ögonskuggornas färg syns bättre, så nu förstår jag inte hur jag kunde klara mig utan en primer innan. Du ska helst köpa en primer för ögonen och en annan för hela ansiktet. Så tänk på att skilja på dessa. Lumene har en väldigt bra och prisvärd primer som jag verkligen kan rekommendera. Du kan köpa den hos Lyko.se för 115 kr/7 ml.

To make an eyeshadow last an entire day with all that comes with it I usually use an eyeshadow primer. For those of you that haven’t heard of this before, I can tell you that it’s a thin cream that calls for a primer and it fixates your eye makeup and makes it last an entire day without getting wrinkles on the eyelid. It also makes the colours on the eyeshadow more visible, so now I don’t know how I could manage without one before. It’s best to buy one for the eyes and another one for the whole face. So seperate these two. Lumene has a really good and affordable primer that I really can recommend. You can buy it at Lyko.se for SEK 115/7 ml.

83c34ac3891ff6c4ef7250db72de1957a6cfe2c3

3. Sebastian Volupt Spray

Jag har fått en liten provförpackning av Sebastian Volupt Spray, det värsta är att jag inte minns varifrån jag fått den ifrån, jaa så är det att bli gammal, minnet sviktar. Nåja, jag provade den en gång och tyckte inte om den då, men gav den en gång till och då blev jag supernöjd med den. Vad är det undrar ni nu? Jo det är en gele i sprayform som ger håret form och volym, du sprayar det i fuktigt hår och fönar det sedan. Jag tycker det blir en väldigt bra volym men samtidigt inte en för hård styrka på den. En skön mjukhet men ändå bra volym. Jag älskar den här nu och den luktar fräscht också. Så jag beställde mig en stor förpackning, t.o.m en extra stor. Du kan köpa denna hos Eleganz.se t.ex. för 189 kr/150 ml.

I’ve got a free sample of Sebastian Volupt Spray, the worst of it is that I can’t remember where I got it from, well it’s like that when you’re getting old, your memory falters. Well, I tried this once and didn’t like it at first, but gave it another try and then I got really satisfied with it. And now you may ask, what is it? Well it’s a gel in form of a spray that gives the hair shape and volume, you spray it on your damp hair and then you can blow dry your hair. I think it gave my hair great volume but not with a too hard strength on it. A nice softness but still good volume. I love this one now and it smells good too. So I ordered myself a big package now, even a really big one. You can buy this at Eleganz.se for example for SEK 189/150 ml.

dep-4023

4. Depend Eyebrow Colour

När jag fyllde 40 för 2 år sen så fick jag ett presentkort av maken på en skönhetssalong där de gör ansiktsbehandlingar bl.a. När jag utnyttjade mitt presentkort så unnade jag mig både en underbar ansiktsbehandling och en färgning och plockning av mina ögonbryn. Då insåg jag hur snyggt det blev att färga ögonbrynen och letade senare upp en ögonbrynsfärg som man kan använda själv hemma och har använt Depend’s ögonbrynsfärg och tycker den är superbra. Väldigt enkelt att göra själv hemma och billigt. Jag tycker att makeupen går lite snabbare när jag endast behöver fylla i lite med en ögonbrynspenna, och det är alltid bra när tiden kan förkortas på morgnar bl.a. Så den här kan jag verkligen rekommendera. Jag köpte brunsvart, men funderar på att testa brun nästa gång. Man kan också köpa refillförpackning när man gjort slut på färgtuben. Det blir billigare. Ett sånt här set finns att köpa hos Lyko.se bla för 95kr/st.

When I turned 40 two years ago I got a gift certificate from my husband and it was at a beauty saloon where they make facials for an example. When I used the gift certificate I got myself a wonderful  facial and and then she plocked my eyebrows and coloured them. Then I realised that colouring the eyebrows is very pretty and later on I looked up an eyebrow colouring that you can do at home by yourself and I have used this Depend’s eyebrow colour and I think it’s really good. It’s very easy to do at home and really affordable. I think my makeup goes faster when I only have to fill in my eyebrows with an eyebrow pen, and it’s always nice when you can make the makeup faster in the mornings for example. So I can really recommend this one. I bought brown/black, but I think I’ll try brown next time. You can also buy a refill when you’ve finished the colour tube. It will cost you less. You can buy a set like this on Lyko.se for example for SEK 95/pcs.

idun-minerals-eyeshadow-palette-kärleksört-0

5. IDUN  Minerals Eyeshadow Palette “Kärleksört”

Jag hade turen att vinna denna ögonskuggspalett från IDUN Minerals som heter Kärleksört och den har helt underbara nyanser som jag har använt en hel del under sommar och tidig höst. Går att göra en hel del olika kombinationer och de innehåller mycket pigment och ger bra med färg. Jag gillar speciellt den khakigröna/mossgröna och den rosa. Så snygga. Fyra olika nyanser och två skumgummi applikatorer. Jag använder nästan jämt mina penslar när jag lägger ögonskugga, för jag tycker det ger ett bra resultat. Jag älskar denna och den har verkligen blivit en favorit när det gäller ögonskuggor. Jag ska tillägga att den här är en Limited Edition så passa på att köpa på er denna innan den tar slut. Den här kan du bl.a köpa hos apotea.se för 249 kr/st.

I was so lucky to win this eyeshadow palette from IDUN Minerals that’s called “Kärleksört” (swedish) and it has such wonderful shades that I’ve been using a lot during this summer and early autumn. You can do a lot of great combinations and they contains a lot of pigment and gives great colour. I especially like the khaki green and the pink ones. So beatiful. Four different shades and two applicators. I’m using my brushes when I apply my eyeshadows, because I think it gives a good result. I just love this one and it has really become a favourite of mine when it comes to eyeshadows. I must add that this is a Limited Edition so don’t miss this one. You can buy this one at apotea.se for example for SEK 249/pcs.

Så där har ni mina fem favoriter, det blev väldigt sent denna gång, men till slut så kommer jag väl ikapp. Har ni någon av dessa produkter hemma? Vad tycker ni om dem i så fall?

So there you have my five favourites, it was really late this time, but eventually I’ll catch up. Do you have any of these products at home? What do you think about them?