Nu är det dags för ett av mina egna favoritinlägg, nämligen 5 av mina favoriter. Juni månad blev det inget sådant inlägg, jag tog mig ledigt, men nu ska ni få läsa om mina 5 favoriter för juli månad. Vill ni läsa fler av mina 5 favoriter inlägg så är det bara att klicka på den kategorin i högerspalten “Categories” . Får se om det är så att ni kanske också har en favorit av dessa fem.

Now it’s time for one of my favourite posts, namely 5 of my favourites. I didn’t post a blog post like that in June, I’ve been taking some time off this summer, but now you’ll get to read about 5 of my favourites for July. If you’d like to read more of my 5 favourites posts, then you can click on “5 Favourites” on Categories in the right column. Now I’ll see if someone of you have a favourite in these five.

5favouritesjuly

18057640-origpic-321ca1

1. Nail Pattern Boldness Glitter A-Peel

Ni som följer min blogg vet att jag köpte det här baslacket för glitterlack för ett tag sedan. Jag har använt det en hel del sedan dess eftersom jag älskar glitterlack. Det fungerar som så att du applicerar ett eller två lager av detta baslack först på din nakna nagel. Jag har upplevt att vill du ha bort glitterlacket efter någon dag bara och väldigt lätt så ska du ta två lager av det, men vill du ha det på en längre tid så ta endast ett lager. När detta baslack torkat så applicerar du ditt glitterlack med de lager du önskar. När du vill ta bort det sen så är det bara att använda sig av en orangepinne och försiktigt sticka in den vid nån kant av lacket och sedan brukar man nästan kunna skala av det väldigt lätt. Ni kan läsa mer om detta baslack HÄR! För mig som älskar glitterlack så är det här en helt underbar uppfinning. Jag älskar verkligen detta baslack. Kommer verkligen köpa det här fler ggr. Du kan köpa detta hos Edgy Polish för 85 kr/15 ml. (Just nu är den slutsåld, men Katarina kommer ta in den igen, så håll utkik efter den.)

You that follows my blog knows that I bought this base coat for glitter polish a while ago. I’ve used it quite a lot since then because I just love glitter polish. It works like this, you apply one or two coats of this base coat on your naked nail. I’ve experienced that if you’d like to remove the glitter polish after just one day and quite easily you can apply two coats of this but if you’d like to wear it longer than that, apply just one coat. When the base coat dried then you can apply your glitter polish with the coats that you like. And when you want to remove it you can use an orange stick and carefully stick it in under an edge of the polish and then you can peel it off very easily. You can read more about this base coat HERE! I love glitter polish so this is a wonderful innovation. I just love this base coat. I’ll definitely going to buy this again. You can buy this at Edgy Polish for SEK 85/15 ml. (Right now it’s sold out, but Katarina is going to buy more of it, so keep looking for it. )

NBO_88232_06800-6771_screen

2. Nivea In Shower Body Milk

Den här ganska nya produkten från Nivea skrev jag om i bloggen för inte så länge sedan. Ni kan läsa om den HÄR. Det är alltså en hudlotion som du applicerar i duschen och den aktiveras av vattnet och lämnar en väldigt skön och len känsla på huden efter duschen. Den finns för torr hud (Milk) och normal hud (Lotion). Jag tycker det är väldigt bekvämt och enkelt att göra allt i duschen. Så den här har jag använt en hel del i sommar, men tror dock inte att den kommer räcka till för min vintertorra hud.  Men nu i sommar har den verkligen blivit en favorit. Har ni testat den? Vad tycker ni? Jag köpte min på Lindex, och har letat efter någon shop på nätet som säljer dessa, såg att Kicks säljer In Shower Lotion för 65 kr/250 ml.

I wrote about this pretty new product from Nivea in the blog recently. You can read about this HERE. This is a lotion that you apply in the shower and it activates by the water and leaves a very nice and smooth feeling on the skin after the shower. There is one for dry skin (Milk) and one for normal skin (Lotion). I think it’s so convenient and simple to do everything in the shower. So I used this quite a lot this summer, but I don’t think it will do for my winter dry skin. But for this summer it’s been a favourite of mine. Have you tried it? What do you think? I bought mine at Lindex, and I’ve been looking for a shop online that sells these ones, I saw that Kicks sells In Shower Lotion for SEK 65/250 ml.

foundationprimerspf15

3. Mary Kay Foundation Primer SPF 15

I sommar har jag inte använt så mycket makeup, men vid vissa tillfällen så har jag såklart velat gjort mig lite extra fin och för att min makeup ska se fantastiskt ut och bli extra hållbar under varma sommardagar så har jag använt en annan favorit. Nämligen Mary Kay’s Foundation Primer med SPF 15. Den applicerar man innan sin foundation och låter den torka in ordentligt och sen på med den foundation man önskar. Den ger en bra och säker grund för resten av makeupen. Den är helt underbar att använda, den känns så silkesmjuk på min hy och det blir extra lätt att applicera min foundation sen. Formulan är smidig och absorberas snabbt av huden. Med SPF 15 så ger den ett bra skydd mot skadliga UVA- och UVB-strålar. Men ska du tillbringa en lång dag i solen hoppas jag du vet att du behöver mer än SPF 15. Den här favoriten hittar du i min MK webshop och den kostar 199 kr/29 ml.

Now this summer I haven’t used a lot of makeup, but for certain occasions I wanted to make myself really beautiful and to make my makeup look fantastic and to last really long during hot summerdays I’ve been using one of my favourites. Namely Mary Kay’s Foundation Primer with SPF 15. You apply it before your foundation and let it dry for a while and then you can apply the foundation that wish.  It gives a good and secure ground for the rest of your makeup. It’s wonderful to use, it feels so silky smooth on my skin and it’s even more easy to apply my foundation afterwards. The formula is smooth and absorbs quickly by the skin. With SPF 15 it gives a good protection against adverse UVA- and UVB-rays. But if you are going to spend a whole day in the sun I hope that you know that you need more than SPF 15. You can find this favourite in my MK webshop and it costs SEK 199/29 ml.

Mineral_Powder_Foundation

4. Mary Kay Mineral Powder Foundation

Nu under sommaren så har jag fått en ny favoritfoundation. Tidigare har jag alltid använt mig av flytande foundation och tyckt att det är bra, men nu har jag använt en mineralpuder foundation ett tag och märkt att det ger mig en mer naturlig  look och det passar mig väldigt bra under sommaren. Jag vill ha en lättare foundation och då är den här perfekt, ibland får jag en känsla av att jag har för mycket smink på mig med flytande foundation så det var därför jag ville testa denna. Och det blev en lyckträff verkligen. Vill man ha mer täckning så är det bara att applicera mer av denna foundation, man bygger lätt upp till den täckningsgrad man önskar. Jag applicerar den med en kabukiborste. Smidigt och enkelt och den är väldigt dryg och räcker på det sättet väldigt länge. Den finns i sex olika nyanser. Jag har Ivory 2. Den här favoriten hittar du i min MK webshop och den kostar 299 kr/8 gr.

Now during the summer I’ve got a new favourite foundation. Earlier on I’ve been using liquid foundation and I think that it’s good, but now I’ve been using a mineral powder foundation for a while and I noticed  that it gives me a more natural look and that suits me really well during summer. I like a lighter foundation and then this is perfect, sometimes I get a feeling that I’ve got too much makeup on when I’m using a liquid foundation so that’s why I wanted to try this one. And what a stroke of luck that was. If you’d like more coverage you just apply some more of this foundation, you can easily build up to the grade of coverage that you like. I apply it with a kabuki brush. So smooth and simple and it’s very lasting and it will last for a long time then. It comes in six different shades. I’ve got Ivory 2. You can find this favourite in my MK webshop and it costs SEK 299/8 gr.

VS_BL_SheerLove

5. Victoria’s Secret Sheer Love Hydrating Body Lotion (White cotton & Pink Lily)

Nu till min femte och sista favorit för juli månad och det är den här kroppslotionen från Victoria’s Secret. De har kommit ut med en hel serie med kroppslotioner och Body Mist’s, de ingår i deras Secret Garden kollektion. Jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad av den här lotionen. De finns i massor olika doftkombinationer och jag valde just den här med bomullsblomma och lilja som doftar helt underbart. Den har en frisk, blommig och fräsch doft, den innehåller även kamomill och aloe vera som har en uppfriskande formula. Jag måste säga att det här blev nog min största favorit i sommar, för den återfuktar min hud oerhört bra, även dagen efter jag använt denna så är min hud silkesmjuk, t.o.m maken reagerade på hur len och mjuk jag var. 😉 Just nu kan ni ha möjlighet att vinna en annan variant av VS Body Lotion (Pure Seduction) och även en Body Mist, för i den Lykotävling som pågår nu har jag lagt med två i mitt skönhetskitt. Ni kan hitta den hos Beauty Store bl.a för 79 kr/250 ml.

Now for my fifth and last favourite for July and that is this body lotion from Victoria’s Secret. They have released a whole serie with Body Lotions and Body Mist’s, they’re included in their Secret Garden collection. I must say that I was very positively surprised by this lotion. They comes in several different scent combinations and I chose this one with cotton flower and lillies that smells divine. It has a fresh, flowery and lively scent, it also contains camomille and aloe vera that has a refreshing formula. I must say that this is probably my biggest favourite this summer, because it moisturises my skin very good, even the day after I used it my skin feels silky smooth, even my husband reacted to how smooth and soft my skin felt. 😉 Right now you have a possibility to win another variation of VS Body Lotion (Pure Seduction) and a Body Mist, because in the Lyko contest that is ongoing, I have added these two in my beauty kit. You can find this at Beauty Store for example for SEK 79/250 ml

5favouritesjuly

Så nu vet ni vilka fem favoriter jag haft under juli månad. Men alla dessa fem kommer fortsätta vara mina favoriter långt framöver, det är jag övertygad om. Har ni provat någon av dessa fem? Har ni någon favorit av dessa fem? Om ni inte provat någon av dessa fem, är det någon/några ni är särskilt nyfikna på?

So there you have my five favourites for July. But all of these five will continue on to be my favourites for a very long time, I’m convinced of that. Have you ever tried any of these five? Do you have a favourite of these five? If you haven’t tried any of these five, is there anyone you’re especially curious about?