Jag kan vara väldigt lat och bekväm av mig ibland, jag erkänner det. Jag vet mycket väl att jag borde smörja in mig efter varje gång jag duschat eller badat, men inte blir det så för det. Visst smörjer jag in mig, men inte alltid, så när jag fick syn på denna nya produkt från Nivea så ville jag absolut prova. Jag skickade efter ett gratisprov, minns faktiskt inte hur jag gick tillväga, om det var via deras FB-sida eller via hemsidan/nyhetsbrev. Men jag testade det och kände att det fungerade riktigt bra. Så det har resulterat i att jag nu i veckan köpte mig en flaska.

Vad handlar det då om för produkt? Jo Nivea har släppt en produkt som heter In Shower Body Milk/Lotion, det  är en hudlotion som du applicerar i duschen. Väldigt smidigt att göra allt i duschen tycker jag. Speciellt jag som eftersvettas en del efter duschen och då slipper jag smörja mig när det är som varmast ute och inne. Det passar också bra när man har bråttom, för det går väldigt snabbt att smörja in sig detta i duschen upplever jag. Lite skönt är det också att få stå någon minut extra i duschen.

NBO_88232_06800-6771_screen

Den kommer i två variationer, en för normal hud (Lotion) och en för torr hud (Milk). “Milk” innehåller vårdande mandelolja och “Lotion” består av havsmineraler bl.a.  Jag har provat och köpt den för torr hud. Jag gillar Niveas doft, tycker den är fräsch och luktar gott, men inte för starkt vilket är bra om man sedan vill ha parfym på sig och inte vill att lotionen ska ta över.

Så här går du tillväga när du använder Nivea In Shower Body Milk/Lotion:

  • Du tvättar dig som vanligt med din vanliga duschcreme.
  • Sköljer av dig.
  • Smörjer sedan in dig av In Shower Body Milk/Lotion.
  • Sköljer av igen.
  • Torka dig och du är färdig att klä på dig.

Det som händer när du smörjer in dig med produkten är att den aktiveras av vattnet och huden absorberar då lotionen. Vattnet gör att produkten bildar en vårdande hinna på huden. Det lämnar inga rester på handduk vilket är bra. Jag tycker att det är en väldigt smart och smidig produkt. Man känner sig fräsch och återfuktad. Den är dermatologiskt bevisat hudvänlig. Du hittar den i flertalet butiker, min köpte jag på Lindex. Pris: ca 65 kr/250 ml.

NBO_83893_06800_rgb-6772_screen

I can be very lazy and comfortable sometimes, I admit that. I know very well that I should use a lotion after every shower or bath, but that doesn’t always happen. Sure, I do it sometimes, but not always, so when I got a hold of this new product from Nivea I felt I definteley wanted to try it. I asked for a free sample, I can’t remember how I got it, if it was through their FB-page or through their webpage/newsletter. But I tried it and felt that it worked really nice. So I actually bought myself a bottle now this week.

What product is it then? Well Nivea recently released a product that’s called In Shower Body Mild/Lotion, it’s a lotion that you apply in the shower. It’s so neat to do it all in the shower I think. Especially for me that sweats a lot after I showered and now I can skip the part where I have to use a lotion after the shower when it’s really warm both in- and outside. It suits really well when you’re in a hurry also, because it takes so little time to put on lotion in the shower I think. It’s nice to spend some extra time in the shower also.

It comes in two variants, one for normal skin (Lotion) and one for dry skin (Milk). “Milk” contains of nourishing almond oil and “Lotion” contains of sea minerals for example. I have tried and also bought the one for dry skin. I like Nivea’s scent, it’s fresh and smells good, but not too strong which is good if you want to wear perfume and don’t want the lotion to take over.

This is how you use Nivea In Shower Body Milk/Lotion:

  • Wash yourself as usual with your shower gel.
  • Rinse it off.
  • Put some In Shower Body Milk/Lotion on.
  • Rinse it off again.
  • Wipe yourself and you can put your clothes on.

What’s happen is that when you put the product on it activates by the water and the skin absorbs the lotion. The water makes the product build a nourishing coat on the skin. It doesn’t leave any residues on towels which is good. I think it’s a very smart and neat product. You feel fresh and moisturished. It’s dermatologically proved to be skinfriendly. You can find it in several butiques, I’ve got mine at Lindex. Price: SEK 65/250 ml.