Maj månad är över och då är det dags för mig att presentera mina 5 favoriter för maj månad. Ett återkommande tema här på Colour it. Det brukar vara väldigt uppskattat. Det är ett tema som jag gillar när jag ser liknande på andra bloggar. Är det en favorit hos en bloggare så kan det vara värt att kolla upp produkten om man är ute efter något i det området. Förra månaden var det 5 favorithandkrämer. Men nu går jag tillbaka till att blanda olika produkter igen. Här är mina 5 favoriter för maj månad.

The month of May is over and then it’s time for me to present my 5 favourites for May. A recurrent theme here on Colour it. It’s usually appreciated. It’s a theme that I like when I see similar on other blogs. Is it a favourite for a blogger, it can be worth checking up if you are looking for something in that area. Last month I had 5 favourite hand creams. But now I’ll go back to mixing different products again. Here’s my 5 favourites for the month of May: 

5favouritesmaj

135001_1

1.  4711 Nouveau Eau de Cologne

Jag har haft den här parfymen ett bra tag nu och jag älskar den verkligen. Den är så fräsch och passar utmärkt nu under den här varma blommande årstiden. Notera att detta alltså inte är den “gamla” 4711 utan det här är en nyare variant. En väldigt modern och unisex doft, men jag upplever den mer feminin än maskulin måste jag säga. Den har ett härligt samspel med svarta vinbär, pion, sandelträ och även citrusfrukten yuzu som är från Östasien. Kan rekommendera denna till de som vill ha en lätt, fräsch doft. Pris: 149 kr/50 ml hos Doftoteket.se. Tyvärr så ska Doftoteket upphöra, så de ger 30% rabatt fram till den 9/6. Använd då koden: “sale”. Passa på, jag köpte mig en till nyss. :-)

I’ve had this perfume for a while now and I really love this one. It’s so fresh and suits perfect now during this warm flowering time of the year. Please notice that this isn’t the “old” 4711, but this is a new version. A very modern and unisex scent, but I experience this to be more feminine than masculine I must say. It has a lovely interaction with black currant, peony, sandalwood and also the citrus fruit yuzu that comes from East Asia. I can recommend this one to those who wants a light, fresh perfume. Price: SEK 149/50 ml at Doftoteket.se. Unfortunately Doftoteket is going to close down, so they offer you all 30% discount until 6/9. Use the code: “sale”. I just bought myself one more. :-)

moe01

2. Max Factor Mastertouch Concealer

Jag beställde en ny concealer för min gamla höll på att ta slut. Den var alldeles för dyr så jag var ute efter en bra men ganska billig. Till slut hittade jag den här från Max Factor. Det är en concealer som döljer mörka ringar under ögonen, blemmor, ytliga blodkärl och ojämnheter. Den har en väldigt lätt formula så den lägger sig inte i vecken under ögonen. Den är väldigt lätt att applicera, tack vare den smidiga applikatorn. På bilden ovanför ser ni hur applikatorn ser ut, du vrider enkelt på den och det kommer då fram lagom mycket. Suverän. Pris: 69 kr hos Brallis.se.

I ordered a new concealer because my old one is nearly finished. It was way too expensive so I wanted a really good one but pretty cheap. Eventually I found this one from Max Factor. It’s a concealer that covers dark areas under your eyes, spots, superficial blood vessels and roughness. It has a very light formula so it won’t stay in the wrinkles under the eyes. It’s very easy to apply, thank’s to the smooth applicator. On the picture above you can see how the applicator looks like, you just turn it around and then a small amount comes out. Great. Price: SEK 69 at Brallis.se.

original_silicea_prod

 

3. Silicea Original 

Jag var med i Sveriges Största Hårtest och fick då under två månader använda Silicea Original. Det är ett kosttillskott som alltså består av kapslar som man tar varje dag. Först märkte jag skillnad till det bättre på mina naglar och hud. Håret trodde jag inte att det skulle bli bättre, men på slutet av dessa 2 mån så märkte jag även en skillnad på håret. Mina hårstrån känns strävare, tjockare nu och det är jag väldigt glad för. Jag kommer absolut att fortsätta med dessa. Så glad att jag äntligen hittat något som fungerar. Pris: 228 kr/60 kapslar hos Apotea.se.

I was a part of Sweden’s Biggest Hair Try Out and during two months I got to use Silicea Original. It’s supplements that is capsules that you take each day. First I noticed a difference for the better on my nails and skin. I didn’t thought my hair would get better, but at the end of this 2 months I noticed a difference on the hair. My hair straws feels coarser, thicker and I’m very glad for that. I’ll definitely continue with these. So glad that I finally found something that works. Price: SEK 228/60 capsules at Apotea.se.

mandags

4. Natufft.se Måndagsgodis Body Scrub

Jag hade turen att vinna en body scrub av Natufft.se hos gulliga Sara på Brownsugar. Jag fick välja produkt ur sortimentet och valde då den härliga kroppsskrubben med det härliga namnet Måndagsgodis. Den doftar så otroligt gott av söta jordgubbar. För er som gillar naturliga produkter så är Natufft.se en webshop för er. Den här kroppsskrubben är gjord av olika oljor som olivolja och mandelolja och vanligt socker plus lite andra ingredienser. Jag upplever den lite hård så jag har faktiskt använt den till mina fötter som verkligen behöver en omgång nu för de ser hemska ut. Den gör verkligen sitt jobb och doftar så gott. Pris: 139 kr hos Natufft.se.

I had the luck to win a body scrub by Natufft.se with sweet Sara at Brownsugar. I got to choose a product of their range and I chose the lovely body scrub with the funny name “Monday candy”=Måndagsgodis in Swedish. It smells incredibly good of sweet strawberries. You who like natural products would probably like Natufft.se, it’s a webshop for you then. This body scrub is made of different oils like olive oil and almond oil and regular sugar plus some other ingrdients. I experince this a bit rough so I’ve used this for my feet that really need a good scrub because they look terrible. It really does it’s job and it smells so good. Price: SEK 139 at Natufft.se.

Arad_Salt_butter_peeling

5. Blue Cosmetics Arad Spa Salt Butter Peeling

Jag har berättat tidigare om olika produkter från Blue Cosmetics. Det är produkter som innehåller Döda Havs mineraler och jag har flera favoriter därifrån redan. Nu har jag fått en till. Nämligen en kroppsskrubb som jag faktiskt använder till kroppen. Den doftar så gott av passionsfrukt och den är klart bäst just nu för när jag har skrubbat kroppen och duschat klart och torkat mig, så känner jag mig inte torr som jag kan göra efter en del andra skrubbar. Jag antar att det är oljorna i den som gör att man blir ordentligt återfuktad och det gillar jag. Inte klibbig utan bara som att man är skönt insmord med en creme. Älskar den. Pris: 299 kr/250 ml hos Blue Cosmetics.se.

I’ve told you earlier about different products from Blue Cosmetics.se. It’s products that contains Dead Sea minerals and I got several favoruites from their range. Now I got one more. Namely a body scrub that I actually use for my body. It smells so good of passion fruit and it’s so great for me because when I scrubbed my body and showered and dried myself, I don’t feel so dry which I can do after some scrubs. I guess it’s the oils in it that makes me feeling really moisturised and I like that. Not sticky just as you have massaged a body lotion on your body. I love it. Price: SEK 299/250 ml at Blue Cosmetics.se.

5favouritesmaj

Där är alla mina fem favoriter för maj månad. Känner ni igen några? Har ni provat några av dessa? Vad tycker ni om dem? Eller är det några ni skulle kunna tänka er att köpa?

There you have all my five favourites for May. Do you recognize any of these? Have you tried any of them? What do you think about them? Or is it any of these you could see yourself buy?