Jag berättade för ett tag sedan att jag slutat att sola i solarium, dels för att jag vet om riskerna med det och dels för de pengar det kostar. Det har då inneburit att jag blivit mycket blekare än vanligt och då passar inte mina foundations som jag har hemma. Så när Jaana, min Mary Kay hudvårdskonsult hade ett väldigt bra erbjudande om att köpa 3 produkter och betala för 2 bestämde jag mig för att slå till. Jag har använt mycket av MK’s produkter innan och gillar dem. Denna gången köpte jag på mig detta:

I told you a while ago that I stopped laying in tanning booths, partly because of the risks with it and partly because of the money it costs. This has made me much more pale in the skin than usual and then my foundations doesn’t fit me any longer. So when Jaana, my Mary Kay skincare consultant had a very good offer that you could buy 3 products and pay for only 2 I decided to buy some. I’ve used a lot of MK’s products before and I like them. This time I bought these things: 

1

2

1. Jag köpte en ny foundation primer, för snart är min andra slut. Den är så underbar att ha på sig efter dagcremen men innan foundation. Man känner sig silkesmjuk och den hjälper till att skapa en jämn och fin grund. Det gör att hållbarheten förlängs. Nu mer så innehåller den solskyddsfaktor 15 vilket jag tycker är kanon. Det är något som jag verkligen har börjat tänka på, lite för sent kan man tycka, men bättre sent än aldrig.

I bought a new foundation primer, because soon my other one is empty. It’s so wonderful to put on after the daycream but before the foundation. You feel really silk smooth and it helps to create an even and nice base. It makes  the make up  last longer. Nowadays it contains SPF 15, which I think is great. It’s something that I really started to think about now, maybe a little too late one can think, but better late than never.

3

2. Sedan behövde jag som sagt en ljusare foundation, så nu har jag Beige 4, innan hade jag Beige 8. Jag köper flytande foundation för normal till torr hy. Den passar min hy bäst. Men det finns även för kombinerad/fet hy. Den här innehåller jojoba som återfuktar och ger en fin lyster i hyn, denna passar även känslig hy.

Then I needed a lighter foundation, so now I have Beige 4, before I had Beige 8. I buy the liquid foundation for normal to dry skin. It suits my skin best. But you can also buy this for combined to oily skin. This contains jojoba that moisturises and give a nice glow to the skin, this is also suitable for sensitive skin.

4

3. Sedan ville jag testa en mineralpuder foundation. Jag har testat denna på en Mary Kay klass. Jag gillade den, du kan använda den som puder ovanpå din flytande foundation, men framför allt som en puder foundation. Den applicerar du med en borste och byggs upp till den täckningsgrad du önskar. Det ger en naturlig look och ett resultat som håller hela dagen.

Then I wanted to try a mineral powder foundation. I have tried this one at a Mary Kay class. I liked it, you can use this as a powder above your liquid foundation, but especially as a powder foundation. You can apply this with a brush and build it up to the coverage that you want. It gives a natural look and a result that last a whole day.

5

4. Det här är ingen Mary Kay borste, utan denna köpte jag faktiskt på Åhléns. Jag har deras stora puderborste sedan tidigare som jag är väldigt nöjd med. Den är handgjord och består av gethår. Jag vill testa den till puder foundation. Man applicerar pudret med borsten med små svepande cirkelrörelser över ansiktet.

This isn’t a Mary Kay brush, I bought this one at Åhléns actually. I have their big powder brush since before and I’m very pleased with that one. This is handmade and contains of goathair. I want to try this one to the powder foundation. You apply the powder with the brush with small sweeping movements over the face.

Har ni någon erfarenhet av Mary Kay och deras produkter? Om ni har det, vad tycker ni om dem? Har ni någon favorit?

Do you have any experience of Mary Kay and their products? If you have, what do you think about them? Do you have any favourite?