Idag vill jag dela med mig lite av makeup och dess hållbarhet. Det är tyvärr ett ämne som det inte pratas och skrivs om så värst mycket. Eller om jag säger så här, det tål att upprepas, för vi är nog en hel del som sminkar oss med för gammalt smink. Det tror jag beror  på mycket okunskap och en vana att ta upp samma smink  och lägga en makeup och sen är man färdig. Vi ser ofta till att rengöra vårt ansikte noggrant, men sen sminkar vi oss med gammalt smink, det kan leda till infektioner och irritation. Så jag ska ge er lite vägledning i det här med makeup och hur lång hållbarhet produkterna har.

Ett väldigt bra tips:

*Se till att rengöra dina makeupborstar 1 ggr/veckan. Det gör att även dina produkter hålls fräschare. Du kan rengöra dem med tvål och vatten. Om dina borstar är av äkta hår så kan du skölja dem med balsam för att de ska bevara sin mjukhet. Du kan även köpa speciell borstrengöring som är desinficerande.


Bild1

Så här länge håller dina makeupprodukter:

*Mascara – 3-4 månader 

*Concealer, fast form – 6-9 mån

                         pensel – 12 mån

*Eyeliner – 6-12 mån

*Läppglans – 2-6 mån

*Läppstift – 1-1½år

*Foundation – 1 år

*Rouge – 1-2 år

*Puder – 2 år

*Ögonskugga – 3 år

*Kajalkan du använda tills den tar slut, eftersom du vässar den och får därigenom bort bakterier. Bra att vässa ofta för att hålla bakterier borta.

Kom ihåg att skruva åt korkar och lock på dina produkter för det gör att hållbarheten förlängs. Du kan tänka på att torra produkter håller sig längre än de i flytande form, de innehåller fukt och drar därför lättare åt sig bakterier.

Tänk också på att inte dela ditt smink med kompisen eller någon annan, det är tyvärr ett bra sätt att föra över bakterier som sedan kan orsaka infektioner. Varningstecken att hålla utkik efter är om produkten ändrar färg och form och börjar lukta konstigt. Får du utslag och klåda kan även det vara ett tecken på att det är dags att slänga produkten och köpa nytt. Var ordentlig med att rengöra dina borstar, det ökar hållbarheten på dina produkter. Försök att undvika fingrar i produkterna.

For my english readers today: Please use the Translate button to the right in the sidebar. I hope it works, otherwise please let me know. Thank’s.