Jag antog erbjudandet om att vara med i en testpanel för Garnier’s Pure Active Purifying Make-Up Remover Gel 2in1.  Jag gillar att prova nya produkter och märken som ni vet och tyckte det här var en kul grej och gratis så det kändes lätt att vara med. Jag började använda den på en gång den damp ned i brevlådan. Jag har förstått att en del har fått den här rengöringen i en Glossybox, jag var alltså inte en av dem.

Det här är en makeupremover och rengöringsgel i en och samma produkt. Den ska alltså avlägsna makeup och rengöra huden samtidigt. Det ska nämnas att den är parfymfri vilket säkerligen är bra för många som är känsliga för parfymerade produkter.  Den innehåller antibakteriell salicylsyra som gör att makeupen tas bort på ett milt men effektivt sätt, den påstås kunna ta bort makeup som är extra hållfast. Du kan även använda den här för att ta bort din ögonmakeup.

 

Man fuktar ansiktet, trycker ut en klick av produkten i ena handen, jobba upp ett lödder genom att gnugga händerna mot varandra, massera sedan in det över hela ansiktet och även ögonen. Sedan sköljer du av allting noggrant. Jag tror att många finner den här som en bra och smidig produkt som gör två saker i ett därav namnet.

Vad tycker då jag om den här produkten efter min testperiod? Ja jag förstod ganska snart att jag med mina 41 år inte tillhörde den målgrupp som denna produkt är skapad för. Jag tror att denna passa många ungdomar eller andra personer som lider av fet/bland hy och acne. Jag hade behövt den här produkten när jag var i tonåren. De senaste åren så har jag fått väldigt torr hy, särskilt på kinderna och jag kände som att det stretade i huden efter att jag använt den här.

Jag nämnde att den är parfymfri, vilket jag är övertygad om att många gör tummen upp för. Jag är dock en av de få som tycker om när mina hudvårdsprodukter luktar lite gott och fräscht. Den här luktar lite kemikaliskt tycker jag.

Jag tycker inte att den tar bort all ögonmakeup så effektivt som den påstås göra. Den tar bort det mesta absolut, men dock inte allt, och då tyckte jag ändå att jag masserade länge över ögonområdet.

Jag använde den här både morgon och kväll i 2 veckor och sedan skulle man lämna sitt omdöme på deras FB-sida och sedan svara på en webenkät vilket jag har gjort. Jag kommer inte att köpa den här igen, eftersom jag inte har den hy som denna produkt passar för. Så från mig så får den tummen ner, men jag är medveten om att jag inte är rätt målgrupp för produkten, vilket tåls att upprepa då den säkerligen passar till de personer som lider av fet/blandhy och acne.

I accepted the offer of being a part of a testgroup for Garnier’s Pure Active Purifying Make-Up Remover Gel 2in1. I like to try new products and brands as you may know and I thought that this was a fun thing and it was free so it was easy to accept. I started to use this at once after it had landed in my mailbox. I know that some of you got this remover in a Glossybox, I wasn’t one of those people.

This is a makeup remover and a cleansing gel in one product. It removes makeup and cleans the skin at the same time. I should mention that it’s perfume free, which is good because there’s many that  doesn’t like perfume in their skin care, It contains anti-bacterial salicylic acid that removes the makeup in a mild but effective way, it’s supposed to remove even more lasting makeup. You can use this to remove your eye makeup.

Moist your face with water and then press out an amount in your hand, work up a lather by rubbing your hands together, then you massage it all over your face, even over the eye area. Then you carefylly rinse it all off. I think that a lot of you think that this is a good and smooth product that does two things in 1, thereof the name.

What do I think of the product after my testing period? Well I understood pretty early that I, being 41 years old,  wasn’t one of the target groups that this product was meant for. I think that this products fits many of the young people and people that suffers from oily/mixed skin and acne. I could have a good use for this product as a teenager. In recent years I have got very dry skin, especially on my cheeks and I felt that my skin was very dry after I used this.

I mentioned that it’s perfume free, which I think many does thumbs up for, but I’m one of the few that likes when my skin care products smells good and fresh. I think this smells a bit chemical.

I don’t think that it removes all of the eye makeup as effective as it suppose to do. It removes the most of it of course, but not all of it really, although I massaged it a long time over the eye area.

I used this every morning and evening for 2 weeks and then you should leave your opinion on their Facebookpage and then answer a web survey, which I did. I wont buy this product again, just because I don’t have the skin that this product is meant for. So I’ll give it thumbs down, but I’m aware of that I’m not in the target group for the product, which is worth repeating, because I think it can fit people that suffer from oily/mixed skin and acne.