Jag vet att det var fler av er som önskade att jag ska visa tutorials på nail art. Jag vet hur betydelsefullt det är, eftersom jag själv inte hållit på alltför länge med nail art. Kan jag bidra med något till er så gör jag det mer än gärna. Så idag ska ni få en tutorial på den rockiga nail art jag gjorde till söndagens Nail Art Sunday. Jag var tyvärr lite stressad när jag tog dessa bilder så de blev inte de bästa, skulle nog ha hållit mig till min fotostudio nere i källaren, men jag satt vid datorn och tog dessa kort. Hoppas det kan hjälpa er ändå. Jag rekommenderar er att göra sådan här nail art som tar tid då ni har tid och tålamod, och får sitta i hyfsad lugn och ro. Det underlättar måste jag erkänna. OBS! Läs igenom alla stegen först innan du sätter igång med detta, då du får en del tips som kan uppskattas.
Today I’m showing you a tutorial on a nail art that I did for sunday’s Nail Art. The pictures isn’t the best, but I hope that you still can enjoy them. Read through all of the steps before you start doing this nail art.

Steg 1:
Måla ett lager med baslack på alla naglarna. (Jag använder Essie Grow Stronger) Låt det torka.
Step 1:
Apply one coat base coat on all of the nails. (I use Essie Grow Stronger) Let it dry.

Steg 2:
Måla två lager med ett svart nagellack (jag använde A – England – Camelot) på alla naglar förutom på dina ringfingrar som du lackar med två lager av ett silverfärgat nagellack. (Jag använde GOSH – 555 Silver) Vänta mellan varje lager du lägger så det får yttorka lite.
Step 2:
Apply two coats with a black nail polish (I used A – England – Camelot) on all of the nails except the ring fingers that you polish with two coats with a silver coloured nail polish. (I used GOSH – 555 Silver). Wait a while between every coat, so the surface dries a bit.
Steg 3:
Måla ett lager med ett topplack på alla naglarna. (Jag använder Seche Vite Top Coat.) (Jag väljer att lägga ett topplack redan vid detta steg för då fastnar inte tejpen som vi ska använda sedan.)
Step 3:
Apply a coat with top coat on all of your nails. (I use Seche Vite Top Coat.) (I choose to apply a top coat already on this step, because then the tape that we’ll use later on wont stuck.) 
Steg 4:
Innan jag börjar lacka så har jag klippt upp en massa små bitar av den striping tape som jag använder, jag brukar sätta de på bordskanten, då är det lätt att komma åt dem sedan. 
Nu tar jag tre tejpbitar och lägger de lite snett över ringfingernageln.
Step 4:
Before I start to polish I cut some pieces of the striping tape that I use, I usually put them on the edge of the table, then it’s easy to reach for them.
Then I take three pieces of the tape and put them over the ring finger nail diagonal.
Steg 5:
Sedan tar jag fram det svarta nagellacket jag redan använt till de andra naglarna och målar rakt över nageln över tejpen, precis som vanligt. 
Step 5:
Then it’s time to use the black nail polish again and I polish over the whole nail, over the tape, exactly like one ordinary do.
Steg 6:
Sedan måste du ganska snabbt och försiktigt dra bort tejpbitarna, en i taget. Det är viktigt att du inte väntar för länge med att dra bort dem, för då kan du få med färg som ska sitta kvar på nageln. När du är klar med ringfingrarna ska de se ut så här:
Step 6:
Then you have to be pretty fast and remove the tape carefully, one at a time. It’s important that you don’t wait too long with removing them, because then you can get some colour with you that are supposed to be at the nail. When you’re done with the ring finger nails it can look like this:
Steg 7:
Nu är det dags för alla de övriga naglarna som är kvar. De ska också ha tre tejpbitar som ska sitta snett över nageln. Jag valde att sätta alla mina i samma riktning, men det är väl tycke och smak. 
Step 7:
Now it’s time for all of the nails that are left. They are also getting three pieces of tape that will sit diagonal on the nail. I chose to put all of mine in the same direction, but of course you can do as you please.
Steg 8: 
Innan jag gör något mer, så sätter jag på en “vanlig tejpbit”, alltså ingen striping tape, eftersom den är för smal. Jag använder den vanliga tejpen till tipparna som ska vara blanka. Tips: För att inte den vanliga tejpen ska fastna i lacket så drar jag den utmed en handduk så den förlorar lite av sin häfta. (Se bild) Sedan sätter jag dit tejpbiten, ha i åtanke hur breda tippar du vill ha. Där sätter du tejpbiten. (Se den andra bilden)
Step 8:
Before I do anything else, I put on a “regular” tape, it’s NOT a striping tape, because it’s too small. I use the regular tape for the tips of the nails that I want to be shiny. Tips: If you don’t want the regular tape to stuck on the polish you drag it along a towel, so it looses a bit of it’s stick. (See the picture below) Then I put the tape on the tip, think about how wide you want your tips. There you put the tape. (See the second picture)
Steg 9:
Sedan målar du med ett matt topplack över naglarna. (Jag använder mig av China Glaze Matte Magic) Jag brukar göra en nagel i taget, eftersom du måste kunna dra av tejpbitarna ganska fort och försiktigt. (Jag missade tyvärr att ta en bild på detta steg) Men här ser ni det matta topplacket, och ni målar det över de smala tejpbitarna och så det täcker kanten över den stora tejpbiten.
Step 9:
Then you apply a coat with matte top coat on the nails. (I use China Glaze Matte Magic) I do one nail at a time, because you have to remove the pieces of tape pretty quick and carefully. (I missed to take a picture of this step) But you can see a picture of the matte top coat, and you apply it over the thin pieces of tape and so it covers the edge on the big piece of tape.
Steg 10:
När du är klar med alla naglarna så kan det se ut så här, innan städning:
Step 10:
When you’re done with all of the nails, it can looks like this, before the cleaning up:
Steg 11:
När jag säger att jag städar, så tar jag en bomullstops och doppar den i nagellacksremover och tar försiktigt bort det som kommit utanför och det jag vill ta bort. Efter städning när allt är klart kan det alltså se ut så här:
Step 11:
When I talk about cleaning up, I mean that I take a cotton swap and dip it in nail polish remover and carefully removes the polish that has landed outside of the nail. After the cleaning up, it’s all done and then it can look like this: