Det här med naglar och nagelvård är ett kapitel för sig. Jag har min nagel-/handvårdsrutin på kvällar vid sängdags. Jag smörjer mina händer med en bra handcreme och sedan masserar jag in en nagelbandscreme runt naglar och nagelband och sedan på med bomullshandskarna som jag nästan alltid sover med. Sedan brukar jag ta vitaminer varje dag som hjälper till lite också. Jag har tvivlat lite på deras förmåga den senaste tiden, men nu har jag behövt göra ett uppehåll med dem av en särskild anledning, och då fick jag svar på tal. Två av mina naglar skivade sig och några gick av, så jag är övertygad om att de gör sitt till, för jag har hela tiden gjort min rutin på kvällarna. Så därför är mina naglar väldigt korta på vissa ställen tyvärr. Jag kommer vara med i ett stort test också som jag hoppas ska vara bra för naglarna, med start idag. Mer om det i ett annat inlägg. Nu till nagellacket.
Det här är ett lack från China Glaze’s Wizard of Oz kollektion, men inte från den allra första, utan den andra releasen. Det är ett blå-lila lack, men på naglarna ser det mer lila ut än på bilderna som tyvärr visar det mer blått än vad det är. Jag älskar lila så detta är ett vackert lack om du frågar mig. Microglitter finns det mycket av och ger det en extra vacker dimension. 
Applicering: Ett lager med Essie Grow Stronger, tre lager med China Glaze C-C-Courage, det kan fungera med två lager också för vissa för att få det opakt, men jag valde tre. Ett lager med SV över.
Formula: Bra konsistens men något rinnig, så viss städning fick det bli. Bra pensel.

This thing with nails and nailcare is a chapter by itself. I have my nail-/handcare routine in the evenings at bedtime. I massages my hands with a good handcreme and then I massages with a cuticlecream around my cuticles and nails and then I put on my cotton gloves that I sleep with almost every night. Then I usually take some vitamines every day that helps some too. I have doubt their capacity recently, but now I had to make a break with them for a while for a special reason, and then I got my answer. Two of my nails chipped and some broke, so I’m convinced that they do a  lot for my nails, I’ve always done my routine in the evenings. So therefore are some of my nails very short unfortunately. I’ll be in a big test also that I hope will do good for my nails, with start today. More of that in another post. Now for the nail polish.
This is a polish from China Glaze’s Wizard of Oz collection, but not the very first, but the second release. It’s a blue-purple polish, but on my nails it looks more purple than it does on the pictures that sadly shows more blue than it is. I love purple so this is a beautiful polish if you ask me. It’s a lot of micro glitter in it and that gives it a beautiful dimension.
Application: One coat with Essie Grow Stronger, three coats with China Glaze C-C-Courage, it can work with two coats also to get it opaque, but I chose three. One coat with SV over it.
Formula: Good consistency but it’s a bit too thin, so I had to do some cleaning up. Good brush.