Nu kommer ett ganska långt inlägg om hudvård, hoppas ni har tid/lust att läsa igenom allt.
Häromdagen skrev jag om hand- och nagelvård. Nu tänkte jag dela med mig av min hudvård som jag är noggrann med. Är man rädd om sin hy och vill förebygga åldrande, torr hy m.m. så tycker jag man ska lägga ned lite tid och pengar på att ta hand om sin hy. Jag har haft problemhy sedan jag var tonåring, med mycket acne och fet hy. Då fick jag använda produkter som var anpassade för det, men det var inte helt lätt att hitta något som passade det. Men nu vid 41 års ålder så har min hy verkligen förändrats, jag har fått ganska torr hy med en del acne ärr och pigmentförändringar. Jag har även en del rynkor i ansiktet, och visst det finns inga krämer som tar bort rynkor, men jag tror däremot att man kan förebygga med bra ansiktsvård för att inte få allt för mycket rynkor. Ni som enbart tvättar er med tvål och tror att det räcker ska nog tänka om. Jag läste Linda Hallberg’s blogg där hon skrev om hur det är en myt att tro att det räcker bra med att tvätta ansiktet enbart med tvål. Hon skriver att det är alldeles för uttorkande för hyn och torr hy ger mer rynkor.
Jag använder mig av dessa produkter just nu:

Now it’s time for a pretty long post about skin care, I hope you have time/desire to read everything.
The other day I wrote about hand- and nailcare. Now I thought I’d share my skin care that I’m careful with. If you’re careful with your skin and want’s to prevent aging, dry skin etcetera then I think you should spend some time and money on taking care of your skin. I had problems with my skin since I was a teenager, with lots of acne and oily skin. Then I had to use products that were fitted for that, but it wasn’t easy to find something that were fitted for it. But now at 41 years of age my skin has really changed, I’ve got pretty dry skin and some pigmentation changes. I also got some wrinkles in the face, and I know there isn’t any creams that removes wrinkles, but on the other hand I think that you can prevent with good skincare to not get too much wrinkles. You that only washes yourselves with soap and think’s that it’s enough, should think again. I read Linda Hallberg’s blog where she wrote about a myth, that it’s enough with just washing the face with soap. She writes that it’s too dehydrating for the skin and dry skin gets more wrinkles.
I use these products right now: 

Om jag har haft makeup på mig under dagen så börjar jag alltid med en eye-makeup remover. Just nu har jag Nivea’s Gentle Eye Make-up Remover. Jag häller ut lite på en bomullspad och får lätt bort all ögon makeup. Den är speciellt utformad för det känsliga området runt ögonen.
If I had makeup during the day I always start with an ey-makeup remover. Right now I have Nivea’s Gentle Eye Make-up Remover. I pour some on a cotton pad and the eye makeup is removed very easy. It’s specially suited for the sensitive area aorund the eyes.

Jag startar varje morgon och kväll med att tvätta ansiktet med rengöringsmjölken från Apoliva Anti Age. Den är mild och skön, tar bort smuts och orenheter och ger förbättrad elasticitet, samt slätar ut fina linjer. Jag blöter först ansiktet med ljummet vatten sedan masserar jag in rengöringen i ansiktet, använder en rengöringssvamp för att tvätta bort allt. 
I start every morning and evening with washing the face with the cleansing milk from Apoliva Anti Age. It’s nice and gentle, removes impurities and gives improved elasticity, and smoothes fine lines. First I dab the face with water, then I massages the cleanser in the face, uses a cleansing sponge to remove it all.

Vid några tillfällen i veckan så använder jag en skrubbkräm, just nu använder jag Cliniderm’s 2 in 1 Peeling Mask, som du kan använda som en skrubbkräm eller ansiktsmask. Jag använder den enbart som skrubb. Masserar runt skrubbkrämen varsamt i ansiktet, på rengjort ansikte ska tilläggas, men undviker ögonområdet som är för känsligt. Sköljer sedan av det med rengöringssvampen. Skrubbkräm tar bort döda hudceller och ökar cellförnyelsen.
On some occasions in the week I use a scrub cream, right now I use Cliniderm’s 2 in 1 Peeling Mask, that you can use as a scrub cream or a facial mask. I only use it as a scrub. I massage the scrub cream gently on the face, on clean face I shall add, but I avoid the eye area that is too sensitive. I remove it all with the cleaning sponge. Scrub cream removes dead skin cells and increases cell renewal.

Vid de tillfällen jag använt skrubbkräm så brukar jag även passa på att använda en ansiktsmask. Har som jag skrev tidigare i bloggen nyss börjat använda Emma S Ageless Oxygen Mask. Jag gillar den verkligen redan, det blir en så härlig effekt under tiden den verkar. Masken tillför fukt och ger huden ett slätare och jämnare uttryck. Den ger en ökad elasticitet och ny energi till din hud. Jag applicerar ett tunt lager på rengjort ansikte och sedan omvandlas gelen till ett skum. Man ska låta den verka i 10 min och sedan skölja av den.
The times when I used the scrub I also use a facial mask afterwards. I have, as i wrote earlier in the blog, recently started to use Emma S Ageless Oxygen Mask. I really like it already, it gives such a lovely effect during the time it works. The mask adds mouistuire and gives the skin a more smoother and more even expression. It gives increased elasticity and new energy to your skin. I apply a thin layer on a clean face and then the gel converts to foam. You shall leave it on for 10 min and then rinse off.

Nu är huden verkligen ren och fräsch. Nu tar jag på ett serum, just nu använder jag Cliniderm’s Age Correct Serum. Applicerar ett tunt lager på ansiktet. Den känns lätt och skön på huden. Den ska användas under dag- eller nattcreme. Den ger en jämnare och slätare hud och återfuktar på ett bra sätt.
Now the skin is really clean and fresh. Now I use a serum, right now I use Cliniderm’s Age Correct Serum. I apply a thin layer on the face. It feels light and nice on the skin. It will be used under a day- or nightcream. It gives a smoother and more even skin and mouisturizes in a good way.

Nu är det dags för dag- eller nattkräm beroende på vilken tid på dygnet det är såklart. Men ibland så ser jag till att tillföra huden lite extra vitamin c och använder mig då av SkinPlan’s underbara Vitamin C Booster. Den kommer i en koncentrerad pulverform och jag brukar dutta ut lite i handflatan och sedan lägger jag till en klick av dag- eller nattcremen. Blandar i hop det och masserar sedan in det i ansiktet. Det är ett 98% koncentrat som ljusar upp pigmentfläckar, minskar blemmor, fina linjer  och rynkor. 
Now it’s time for day- or night cream depending on which time it is of course. But sometimes I make sure the skin gets a little extra vitamin c and then I use SkinPlan’s wonderful Vitamin C Booster. It comes in a concentrated powderform and I pour some on the palm and then I add a click of the day- or nightcream. I blend it all together and then I massage it on the face. It’s a 98% concentrat that lights up the pigmentation spots, reduces blemishes, fine lines and wrinkles.


Jag använder mig av Apoliva’s Anti Age dag- och nattkräm. Båda krämer tillför den fukt min hud behöver och även viktiga vitaminer samt Omega-3 och 6 och hyaluronsyra. De motverkar hudens åldrande och huden känns fastare. Jag tar en klick och masserar in krämen ordentligt i huden.
I use Apoliva’s Anti Age day- and nightcream. Both chreams adds the mouistuire my skin needs and also the important vitamins and Omega 3 and 6 and hyaluronic acid. They counteracts the skins aging and the skin feels firmer. I take a click and massages the cream properly in to the skin.

Nu så till mitt sista steg, nämligen en ögoncreme för det känsliga området runt ögonen. Den innehåller de ämnen som dag- och nattkrämen gör men är särskilt gjord för ögonområdet. Jag applicerar lite på fingertopparna och duttar försiktigt ut cremen runt ögonen. 
Now for my final step, namely the eye cream for the sensitive area around the eyes. It contains the subjects that the day- and nightcream does, but is specially made for the eye area. I apply some on my fingertips and dab carefully the creme around the eyes.

Det var alla steg jag gör, det kan kännas som många, men har man haft problemhy som jag och är mån om sin hy så lägger man ned den tid det tar. Jag vet att mycket är i förebyggande syfte och jag vill göra det bästa jag kan för att ha en frisk och välmående hy. Ni ska tänka på att jag är 41 år och vill göra allt jag kan för att få en fin hy. Jag hoppas ni har fått några tips. 
Vad har du för hudvårdsrutiner? Vilka märken använder du till din hudvård?
That was all of my steps, it can feel like it’s too many, but if one has had problem with the skin and if one is careful of the skin, then you do this and don’t mind the time it takes. I know that much of this is in prevention and I want to do my best to have a healthy skin. You must think about that I’m 41 years old and wants to do my best to get nice skin. I hope that you have got some tips.
What are your skin care routines? Whick brands do you use for skin care?