Förut solade jag en hel del i solarie, passade på när jag var inne i stan och fick en skön halvtimme i solariesängen. Jag kan fortfarande sakna det ibland, men inser att det blir för dyrt för mig, och att jag vet att det inte är superbra för hyn, även om jag inte velat lyssna på det örat förut. Ja jag är riktigt envis och dum ibland. :-) Men sedan jag läst i en del bloggar så har jag fått upp ögonen för en del olika brun-utan-sol sprayer. Den här såg jag en tjej rekommendera och då beställde jag den från Lyko.se. Jag har använt den två gånger nu och jag är riktigt nöjd med den.

Before I used to sun tan a lot in a solarium, I took the opportunity when I was in town and got myself a nice half hour in the sun bed. I can still miss that sometimes, but I realize that it will be too expensive for me and I know that it’s not good for my skin, even if I didn’t want to listen to that before. Yes I’m really stubborn and silly sometimes. :-) But since I read about it in some blogs I’ve come to know some self tanning mists. I saw a girl recommend this one and then I ordered it from Lyko.se. I have used it twice now and I’m really satisfied with it.

Det är lätt att spraya på sig själv på skrubbad, rengjord hy. Det är viktigt att man skrubbar sig innan man använder sig av brun-utan-sol produkter, dels för att det blir mer jämnt om du är riktigt rengjord och dels för att det håller bättre. Man får en fräsch solbrun hy några timmar senare. Du kommer även åt på svåra ställen som ryggen, det är bara att böja sig framåt och spraya så lägger sig sprayen över ryggen. Väldigt enkelt och bra för hyn. Det enda negativa med den är att den tyvärr luktar en del av den där välbekanta jobbiga BUS-lukten som jag har svårt för. Men jag står ut och den försvinner efter något dygn. Så ha inte på det precis innan du ska iväg på något, du får nog planera det om du inte vill ha BUS-lukten. Däremot ska det finnas en ny variant av den (bilden nedanför) som ska lukta bättre har jag förstått, men jag har inte hittat den här i Sverige någonstans. Den ska dofta mer aprikos, och det låter så mycket bättre. Jag ska leta på eBay eller Amazon tänkte jag. På Lyko.se så kostar den jag använder nu 145 kr för 150 ml. 
It’s easy to spray it on yourself on clean, scrubbed skin. It’s important that you scrub yourself before you use this self-tanning products, partly because it gets more even if you are clean and partly because it lasts better. You’ll get a fresh sun tanned skin a few hours later. You even get to reach hard spots like the back, it’s just to bend forward and then spray, then the mist will land on the back. Very easy and good for the skin. The only negative with it is that is smells the well known bronzer scent that I have problem with. But I don’t care about it and after a day it has disappeared. So dont’t apply it just before you will go away some where, you have to plan it if you don’t want the bronzer scent. But I’ve heard that it has come a new version of it (see the picture below) that smells better, but I haven’t found it here in Sweden. It ‘s supposed to smell of apricots, and that sounds way more better. I will look at ebay and Amazon I think. At Lyko.se it costs SEK 145 for 150 ml.