Vintern går åt hårt åt både händer och naglar, tror de flesta av oss märker av diverse försämringar. Jag tänkte dela med mig av lite tips som kanske kan förbättra era händer och naglar/nagelband. Det är något som har hjälpt mig under den här vintern.
Jag har fått en kvällsrutin som jag vet har hjälpt mig mycket i vinter. När jag har lagt mig i sängen så ser jag till att ha en handkräm vid nattduksbordet, plus bomullshandskar och en nagelbandskräm. Ligger de där, så är det lätt att använda dem, och för att det ska bli en rutin så tror jag att det ska vara lätt och behändigt för att man ska fortsätta med det.
Här nedan ser ni de saker jag använder på kvällen. Det är inte alltid jag tar på mig bomullshandskarna. Men när det behövs lite extra värme och kärlek till händer och nagelband så åker dem på.

The winter is hard for both hands and nails, I think the most of us can notice various deteriorations. I thought I’d share some of my tips that might improve your hands and nails/cuticles. This is something that has helped me during this winter.
I’ve got an evening routine that I know has helped me a lot this winter. When I have lay done in my bed I make sure that there is a handcream on the bedside-table, plus cotton gloves and a cuticle cream. If they there it’s easier to use them, and for making it a routine I think that it has to be easy and handy if you’ll continue doing it.
Below you can see the things I use in the evening. It’s not always that I’m using the cotton gloves. But if you need some extra heat and love for the hands and cuticles, they’re on.

Jag brukar börja med min favorit handkräm, ACO Sense & Care Rich Care Hand Cream. Jag är nog inne på min fjärde tub nu tror jag. Det finns ingen bättre handkräm än denna. För det första så har den en bra fetthalt på 21% vilket behövs på vintern och sen innehåller den rapsolja och andra fuktgivande ämnen som gör händerna lena och mjuka. Sedan luktar den väldigt gott, vilket är ett plus för mig. Jag tar på ett ganska rejält lager med handkräm till natten. På morgonen så är händerna superlena. Inköpsställe: Apotek Pris: 49 kr för 100 ml.

I start with my favourite hand cream, ACO Sense & Care Rich Care Hand Cream. I think I’m on my fourth tube now. There is no better hand cream than this. For the first, it has a fat content on 21% which is needed in the winter and then it contains canola oil and other mouisturizing subjects that makes the hands soft and smooth. Then it smells so good, which is a plus for me. I apply a pretty rich layer with hand cream til the night. In the morning the hand are super smooth. Purchase: Pharmacy Price: SEK 49/100 ml.
När jag smort in händerna med handkräm så brukar jag välja någon av de två nagelkrämer jag har just nu. O.P.I Avoplex Cuticle Oil To Go eller så Burt’s Bees Lemon Cuticle Cream. Den sistnämnda kom i Glossyboxen nu senast och den är riktigt bra. Men min favorit är Avoplex, den kommer i en väldigt smidig tub, och när du tar av korken så sitter där en pensel, du bara trycker ut lite och penslar på. Oerhört smidigt och lätt. När jag applicerat krämen så masserar jag in den över naglarna och nagelbanden ordentligt. Det är lite rogivande faktiskt. Inköpsställe för Avoplex: Eleven.se Pris: 160 kr/7,5 ml. (Jag köpte mina två senaste mycket billigare på eBay) Inköpsställe för Burt’s Bees Cuticle Cream: Eleven.se Pris: 79 kr/17 gr.
When I massaged my hands with hand cream I choose one of the cuticle cream that I have right now. O.P.I Avoplex Cuticle Oil To Go or Burt’s Bees Lemon Cuticle Cream. The last one came in the latest Glossybox and it’s really good. But my favourite is Avoplex, it comes in a very smooth tube, and when you remove the cork there is a brush, you only press on the tube and then you apply some. Incredibly smooth and easy. When I applied the cream I massage the cream over the nails and cuticles properly. It’s kind of soothing actually. Purchase for Avoplex: Eleven.se Price: SEK 160/7,5 ml. (I bought my latest two on eBay much more cheaper) Purchase for Burt’s Bees Cuticle Cream: Eleven.se. Price: SEK 79/17 gr. 
Om jag nu känner att mina händer och nagelband behöver lite extra värme och omtanke så tar jag på mig ett par bomullshandskar. Det omsluter allt och ger mer värme vilket i sin tur gör att fukten tas om hand om mycket bättre. Resultat: Mjuka, lena händer och friskare nagelband. 
Sedan får man leka Michael Jackson för en stund. :-)
Jag köpte en förpackning med 5 st bomullshandskar på Apoteket. De fanns i olika storlekar, jag valde medium, men nästa gång köper jag small, för medium var för stora för mig. Inköpsställe: Apotek Pris: 45 kr/5 st. 
If I now feel that my hands and cuticles need some extra heat and care I take my cotton gloves on me. They encloses everything and gives more heat which in turn makes the mouisturizing even better. Result: Soft, smooth hands and healthier cuticles. 
Then you’ll get to play Michael Jackson for a while. :-) 
I bought a package of 5 pcs cotton gloves on the Pharmacy. They comes in different sizes, I chose medium, but the next time I’ll buy small, because medium was too big for me. Purchase: Pharmacy Price: SEK 45/5pcs.


Jag måste bara säga att jag aldrig haft så mjuka händer som nu och mina nagelband mår äntligen bra igen. Så det lönar sig att lägga ned lite tid om du vill ha mjuka händer och fina nagelband. Gör det till en kvällsrutin så går det lättare. 
Som avslutning får ni en dålig mobilbild på hur det ser ut med vantarna på. :-)
I just have to say that I’ve never had such soft hands as I do now and my cuticle are finally good again. So it pays off to spend some time with this if you want soft hands and nice cuticles. Make it to an evening routine to make it easier. 

As a finish you’ll get a bad mobile picture on how it looks with the gloves on. :-)