Dags för ännu en temadag, Karin på Vacker & Underbar drog igång Grön Onsdag förra veckan och jag tänkte vara med idag.

Som ni kommer se idag så har jag tagit bort mina nagelförlängningar. Jag visste att jag inte kan ha dem i all evighet, det blir för dyrt med att gå och fylla på dem med jämna mellanrum, sedan längtar jag också efter att kunna ha glitterlack på mig igen också. Så jag mailade och frågade min nagelteknolog Johanna och hon gav mig direktioner om hur jag skulle gå tillväga. Jag tog aceton på bomullsspads och lade sedan de över varje nagel med folie runt om och sedan en plasthandske över. Det ger extra värme och får det att lossna bättre. Sedan sitter man med det i 15 min tills man tar bort och pillar bort med en nagelsax t.ex. Jag behövde lite mer tid än 15 min, men till slut så fick jag bort allt. Det var lite småsaker kvar på nageln, men det filade jag bort dagen efter. Mina naglar såg överraskande bra ut under och hade vuxit en del, men jag tyckte de kändes något tunna så jag valde faktiskt att klippa ned alla så de alla blev jämnlånga och får växa ut nya och fräscha. Jag kan verkligen tänka mig att göra förlängningar igen, men nu dröjer det nog tills nästa gång.

Idag visar jag ett Gina Tricot lack igen, det är en underbar grön nyans med lite skimmer i. Jag älskar färgen, men så är ju grönt min favoritfärg.
Applicering: Nu när förlängningarna är borta så kommer jag använda det närande baslacket Essie Nourish Me, ett lager av det, två lager med GT Wannabe, ett lager med SV.
Formula: Bra konsistens, lätt att lacka med, penseln är också bra.

Time for another theme day, Karin at Vacker & Underbar launched Green Wednesday last week and I’m taking part of it today.

As you’ll see today I’ve removed my nailexstensions. I knew that I coulnd’t have them for eternity, it will be too expensive to have them refilled every so often, and then I long for having some glitter polishes again. So I emailed and asked my nailtechnologist Johanna and she gave me directions on how I would do it. I took some acetone on cotton pads and put them over the nails and then a bit of foil around every nail and then a plastic glove over it. That gives more heat and makes it come off easier. Then you have to let it work for 15 minutes until you can remove it and then you use a nail scissor to scrape the rest of it away. I needed more than 15 minutes, but eventually I got rid of it all. Some small stuff was left on the nails, but that I used a nail buff to remove. My nails looked surprisingly well and had growned a lot, but I thought that they felt a bit thin so I chose to cut them off so they all was even and can grow out new and fresh. I can really see myself do nailextsensions again, but now it will be a long time til next time.

Today I’ll show you another Gina Tricot polish again, it’s a wonderful green shade with some shimmer in it. I love the colour, but then green is my favouritcolour.
Application: Now that the exstensions are off I’ll be using the nourishing base coat again, one layer of it, two layers of GT Wannabe, one layer with SV.
Formula: Good consistency, easy to polish with, and the brush is also good.