Jag har länge varit på jakt efter bra ögonskuggsborstar, jag har tidigare haft en hel del skumgummiapplikatorer, men jag tycker inte de ger ett lika bra resultat. Jag hade några enstaka borstar hemma sedan tidigare men kände att jag behövde flera, så jag tyckte ett set med bra borstar vore det ultimata. Googlade runt lite och via bloggaren Wysteriia fick jag se att den relativt nyöppnade webbutiken Allice.se hade 30% rabatt och de hade ett set med 5 borstar som såg väldigt bra ut.

Jag betalade 175 kr för setet och då får man med en neccesär med spegel. Nu kostar de 250 kr och jag tycker faktiskt att de är värda det.  Dessa borstar är något mindre men jag upplever de väldigt behagliga att hålla i, blir de för stora kan de bara kännas klumpiga.
De är gjorda av återvunnet material, och handtagen på borstarna är gjorda av bambu. Hylsarna är gjorda av återvunnen aluminium, så allt känns väldigt fräscht och naturvänligt.

Setet innehåller en stor borste, en vinklad, en liten ögonskuggsborste, en highlighter borste, och en smudge borste. Jag har verkligen användning för allihopa och har redan använt de ett flertal ggr och tycker det är en skön, mjuk borst på dem och de ligger bra i handen. De ger ett väldigt bra resultat, en del borstar har jag inte känt mig nöjd med, men dessa får med beröm godkänt av mig.

For a long time I have been on a hunt for great eye shadow brushes, earlier I have had a few foam rubber applicators, but I don’t think they give equal good results. I have some few brushes at home since way back but I felt I needed more of them, so I thought a set with good brushes would be the ultimate. I googled around and through the blogger Wysteriia I got to see that the relatively newly opened webbshop Allice.se had 30% discount and they had a set with 5 brushes that looked really good. 


I paid SEK 175 for the set and then you’ll get a convenient travel case also. Now they cost SEK 250 and I actyally think that they’re worth that. These brushes are a bit smaller but I experience that they are very comfortable to hold, if they’re too big they can feel clumsy.
They’re made out of recycled materials, and the handles of the brushes are made of bamboo. The ferrules are made of recycled aluminum, so it all feels very fresh and cruelty free.


The set contains a large brush, an angled, a small brush, a highlighter brush and a smudge brush. I have really had use for them all and have already used them several times and think that it’s a soft, fine bristle on them and they lies well in the hand. They give a really good resultat, I haven’t been satisfied with some of the brushes, but this are really good I think.