Idag ville jag prova något nytt som jag inte gjort förut, nämligen att svampa. Jag har sett några videos på det och ville göra mitt första försök. Det blev inte så bra tycker jag, men jag är perfektionist så ni får avgöra vad ni tycker sedan när ni sett bilderna. Detta får bli min nyårsmanikyr! Först får ni se några bilder på hur jag gjorde och sedan bilder på resultatet. Även om detta inte blev så lyckat så tänker jag absolut inte ge upp, utan nu kan det bara gå framåt. Nu kan jag för första gången vara med på LeLack’s NailArt Sunday.

Today I wanted to try something new that I haven’t done before, namely using a sponge. I have seen some videos on it and wanted to do my first attempt. It didn’t turned out good I think, but I’m a perfectionist so you have to determine what you think after you have seen the pictures. This will be my New Year’s manicure! First I’ll let you see pictures on how I did it and then pictures on the result. Even if it wasn’t a success, I’m not going to give up, now it can only go forward. Now I can for the first time be a part of LeLack’s NailArt Sunday

Steg 1: Först lägger jag på ett underlack, sedan lägger jag på det nagellack jag vill ha över hela naglarna, som på bilden.
Step 1: First I apply a base coat, then I apply the nail polish I want over the whole nails.

Steg 2: Jag har hällt ut lite av det nagellack jag vill använda till svampningen på en bit aluminumfolie. Efter att det första lacket torkat så tar jag fram en liten svamp och doppar den försiktigt i lacket och börjar sedan dutta lite längst ut på nageln. Jag ville att det skulle tona ut, men lyckades inte så bra med det denna första gång.
Step 2: I have poured out some nail polish that I want to use to the sponging on a bit foil. After the first polish has dried i take a little sponge and dip in carefully in the polish and then starts to dab on the tip of the nail. I wanted it to tone out, but I didn’t succeed so well this first time.

                                            Step 1                                                  Step 2

 Steg 3: Efter att det torkat så ville jag lägga på lite glitter längst ut på nageln. Jag använde mig av ett silverglitter. Där använde jag mig av penseln och duttade på lite där jag ville ha det.
Step 2: After it dried I wanted to add some glitter at the end of the nail. I used a silver glitter. There I used the brush and dabbed some where I wanted it.

Steg 4: Det sista steget är att lägga över ett lager av ett topplack för att få det hållbart och ge ett skydd. Färdigt!
Step 4: The last step is to apply one layer of a top coat to make it sustainable and to give protection. Ready!

                                           Step 3                                                    Step 4

Nu får ni se resultatet, sorry för bildspammandet!
Now for the result, sorry for the picture spamming!

De nagellack jag använde är ett lager av O.P.I Base Coat, två lager av H&M Blue My Mind, svampade med Nails Inc Cambridge Terrace och lade sedan på lite glitter från IsaDora North Star. Avslutade med ett lager av Seche Vite.
The nail polishes I used is a layer of O.P.I Base Coat, two layers of H&M Blue My Mind,. sponged with Nails Inc Cambridge Terrace and then I applied some glitter from IsaDora North Star. Finished with a layer of Seche Vite.