Jag har fått frågan av några vänner om det inte är farligt att lacka om så ofta som jag gör. Jag svarar nej på den frågan eftersom jag ser till att ha ett bra baslack som ger näring åt mina naglar, samt att jag smörjer in mina nagelband med olja skapad för just nagelband. Smörjer även in med en fuktgivande handkräm och har en bra nagellacksremover. Jag ser också till att fila bort ojämnheter och polera naglarna så de blir jämna och fina, och de har blivit mer hållbara sedan jag började lacka mer regelbundet. Naglarna blir kraftigare med lack på sig och mer hållbara. Jag ska gå igenom mer exakt hur jag gör när jag ska lacka om, steg för steg.
English: I’ve got the question from a few friends if it is dangerous to polish as often as I do. My answer on that question is no, because I have a good base coat that nourishes my nails, and then I mouisturises my cuticles with an oil created just for cuticles. I also massages my hands with a moisturising handcream and I have a good nailpolish remover. I use a nail file to remove unevenness and polishes the nails so they’ll become even and fine, they have become more sustainable. I’ll go through more exactly how I do when I polish my nails, step by step.

Jag använder den här nagelbandsoljan och handcremen varje kväll vid sänggåendet.
I use this cuticle oil and handcream every night when I go to bed.

Steg 1: Jag tar bort det “gamla” nagellacket med Depend Nagellacksremover, den är effektiv och bra. Du stoppar ner fingret och snurrar runt. Lätt och smidigt. Efter det tvättar jag av händerna noggrant. Torkar dem torra.

English: Step 1: I remove the “old” nailpolish with Depend Nailpolish remover, it’s effective and good. You just put your finger down and spin it around. Smooth and easy. After that I clean my hands with water and soap. Wipe them dry.


Steg 2:  Nu filar jag mina naglar, jag använder en s.k nail buff, jag börjar med den rosa delen för att fila ned ojämnheter på nageln och kanten. Fortsätter med den mer vita delen, som filar ännu mera fint, avslutar sedan med att polera upp en fin glans på naglarna med den gråa baksidan.
English: Step 2: Now I use the nail buff, I begin with the pink part to file down the unevenness on the nail and the edge. I continue with the white part, that files more fine, and then I finish with grey side to make the nails shine. 

Resultatet av de polerade naglarna: 
The result of the shiny nails: 
Steg 3: Nu tvättar jag av mina händer igen för att få bort dammet av filningen. Torkar dem torra och sedan smörjer jag in dem med en handcreme. Jag tar inte den fetaste cremen nu när jag ska lacka, den tar jag till sänggåendet. Sedan tar jag en orangepinne fast i plast, och petar ned mina nagelband. 
English: Step 3: Now I wash the hands again to get rid of the dust from the sharpening. Wipe them dry and then I massages the hands with a handcream. I don’t use the most fat cream now when I’m going to polish, that one I use when I’m going to bed. Then I take an orange stick in plastic and put my cuticles down with that. 
Steg 4: Nu torkar jag bort eventuell handcreme på nageln, den ska vara helt ren och torr innan man börjar lacka för bästa resultat. Sedan är det dags att lägga på ett baslack, jag väljer ett som ger mina naglar näring samtidigt som det skyddar naglarna från att bli missfärgade och förstörda. Det baslack jag använder är Essie Nourish Me.
English: Step 4: Now I remove the handcream that is left on my nails, it has to be clean and dry before you start to polish for the best result. Then it’s time to apply a base coat, I chooses one that give my nails nourishing at the same time as it protects the nails from getting discolored and destroyed. I use Essie Nourish Me.

Steg 5: När baslacket torkat så är det dags för själva nagellacket. Jag börjar med ett tunt lager av det, det blir lättare att få det snyggt då. Sedan är det olika på märken och lack hur många lager du behöver. Oftast två, men ibland 3. Kan även hända att det kan bli 4, men då är det ett väldigt skirt lack.
English: Step 5: When the base coat has dried, it’s time for the nailpolish. I begin with a thin layer of it, it is more easy to get it pretty then. It’s different from brand to brand how many layers you need. It’s often two, but sometimes three. It may need four times, but then it’s a very thin polish.
Steg 6: Nu har vi kommit till det sista steget i min nagelrutin. Det är dags att ta på ett topplack, och det har man på för att nagellacket ska torka fortare och för att ge skydd åt nageln och även för att ge glans. Vill man ha ett matt topplack så finns det att köpa, men jag är väldigt förtjust i Seche Vite som ni vet. Jag målar på ett ganska kraftigt lager med Seche Vite. Sedan är jag färdig.
English: Step 6: Now it’s the last step in my nailroutine. It’s time for the top coat, and you need that for the nailpolish to dry faster and to protect the nail and to make it shine. If you want a top coat that’s matte you can buy that, but I’m very fond of Seche Vite as you may know. I paint a pretty thick layer with Seche Vite. Then I’m done.

Om ni har några fler frågor, så tveka inte att ställa dem, jag svarar på allt.
If you have any more questions, don’t hesitate to ask them, I will answer them all.