Jag har sett magnetlack i affärerna ett bra tag nu men aldrig köpt, har funderat på om de verkligen fungerar. Till slut så blev nyfikenheten för stor och jag köpte mig ett i helgen. Jag valde en fin färg så om det inte skulle fungera så har jag i alla fall ett väldigt fint lack. Jag var tvungen att läsa lite om hur det fungerar. I lacket finns det järnpigment som fungerar med magnetisk kraft och skapar specialeffekter på nageln. Man lackar och håller sedan magneten ovanför den lackade nageln i ca 15 sek. Då dras järnpigmenten i lacket upp mot magneten och formar vågmönstret. Det fungerade, och det blev en häftig effekt måste jag säga. Men jag upptäckte att jag fick inte vara för snabb med topplacket, för då drog man nästan bort vågmönstret.
Applicering: Ett lager med Essie Nourish Me, två lager med IsaDora Steel My Heart, ett lager med Seche Vite.
Formula: Det var en bra konsistens, jag provade först med ett lager, det hade kunnat fungera med ett lager, men det blev VNL på några naglar så jag lade på två lager och höll sedan magneten över varje nagel.

English: I have seen magnetic polish in the store for a while now, but have never bought one, I have thought about if they really worked. At the end the curiosity got a hold of me and I bought one in the weekend. I chose a nice colour, so if it wouldn’t work I had a really nice polish anyhow. I had to read a bit about how it works. In the polish there is iron pigment that works with magnetic power and creates special effects on the nail. You applu polish and then holds the magnet over the nail i 15 sec. Then the iron pigment in the polish draws up against the magnet and forms the wave pattern. It worked, and it became a cool effect I must say. But I discovered that I can’t be too fast with the top coat, because I almost draw the wave pattern away.
Application: One layer with Essie Nourish Me, two layers with IsaDora Steel My Heart, one layer with Seche Vite.
Formula: It had a good consistency, I first tried with one layer, it could have worked with one layer, but it was VNL on some of the nails so I applied two layers and held the magnet over every nail after.