Jag hade nyligen på mig en mix av Isadoras Gothic Black och Wet n Wild Party of Five Glitters. Det var verkligen en manikyr som jag älskade och jag kommer absolut att använda mig av glitterlacket igen, men kanske med andra färger under för att variera mig något.

När jag skulle ta bort det igår så stötte jag på problem med en gång, det gick knappt att få bort och då minns jag att jag sett tjejerna i Lacka-Bytgruppen på Facebook prata om Foliemetoden som är suverän när man tar bort glitterlack. Jag googlade och fick fram LeLack’s steg för steg anvisning hur man utför foliemetoden. Jag var lite skeptisk ändå när jag började, men jag läste igenom stegen ordentligt och satte sedan igång. Jag tog en hand i taget för det är näst intill omöjligt att få det att fungera med bägge händerna samtidigt. Jag frågade henne om jag fick låna hennes inlägg, eftersom hon så pedagogiskt och noggrant gått igenom varje steg, och det fick jag tillåtelse till. All text och bilder kommer alltså ifrån LeLack.

English: I recently had a mix of Isadoras Gothic Black and Wet n Wild Party of Five Glitters on. It was a mnaicure I really loved and I will surely use the glitterpolich again, but maybe with other colours under to get some variety.
When I began to remove it yesterday I ran into problem at once, it didn’t come off and I remembered that the girls in Lacka-Bytgroup on Facebook had talked about the foil method that’s great to remove glitterpolishes. I googled it and reached Lelack’s step by step instruction on how to perform the foil method. I was a bit sceptic when I began, but I read the steps properly and then I started. I took one hand at a time, because it was almost impossible to get it to work with both hands at once. I asked her if I could borrow her blog post, because she so educational and thoroughly went through the steps, and I was allowed to use them. All text and pictures comes from LeLack.

Att plocka fram innan man sätter igång: (Things you need for this method)


Aluminiumfolie, bomullspad, sax och nagellacksremover. (Foil, cottonpads, scissors and nailpolishremover)

Steg 1 (Step 1)

Klipp remsor av folien, cirka fyra centimeter breda och tio centimeter långa. Klipp varje bomullspad i fyra lika stora delar. (Cut strips of the foil, about four centimeters wide and ten centimeters long. Cut every cottonpad into four equal big parts.)

Steg 2 (Step 2):


Häll remover på en av padbitarna och placera den på nageln. (Pour remover at one of the padpieces and place it on the nail.)
Steg 3 (Step 3):

Linda folieremsan runt fingret, så hårt du kan för att motverka att remover sipprar ut. Förslut sedan paketet genom att knyckla ihop överskottet och vik ner över fingertoppen. Upprepa på samtliga fingrar och låt det sedan sitta, allt mellan 4 och 15 minuter. När det är dags att ta bort paketet så lägg lite tryck över nageln och dra fingret rätt ut. På så sätt får du med dig så mycket glitter som möjligt. Det lilla lack som sitter kvar får du lätt bort med en ny pad och lite remover. (Wind the foilbits around the finger, as hard as you can to prevent the remover to transpire. Close the package by wrinkling the leftovers and fold it down over the fingertip. Repeat on all fingers and let it be there for 4-15 minutes. When it’s time to remove the package, so put some pressure on the nail and then pull it off. By doing that you will get more glitter off. The small amount of nailpolish that’s left you can easily remove with a new pad and some remover.)

Såhär såg min hand ut igår: (Here’s how my hand looked yesterday) Jag kan verkligen rekommendera denna metod för att få bort glitterlack. I can really recommend this method to remove glitterpolish.